Hvid asparges med stenbiderrogn, kold sauce og urter.

Pullet pork burger med spicy, varm salat

 

Reklame for vores shop forekommer i det følgende.

En af de allermest populære burgere her hos os er Pullet pork burger. Saftig og fuld af lækre krydderier! Det kan da kun gøre en helt glad i låget! Vi laver altid en stor portion kød, fordi det fungere super godt, at fryse ned i mindre portioner og varme det op igen tilsat en anelse æblemost. Så har du altid nem aftensmad ved hånden, eller en virkelig hyggelig frokost i disse hjemmearbejds-tider!

Som altid har vi et vegetarisk alternativ, der ikke kræver de helt store armbevægelser at komme i mål med! Det ser et billede herunder.

Pullet pork kræver kort arbejdstid, hvor du står med fingrene i madlavningen. Men det kræver minimum 12 timer i køleskabet med krydderierne og derefter 12 timer i ovnen ved svag varme.

Man kan variere salaten i det uendelige i en pullet pork burger, eller køre den klassisk med coleslaw og barbequesauce. Denne her er med en varm, krydret salat, der nærmest laver sig selv i ovnen! Virkelig lækker, smagsfuld og med noter mod sydamerika. Lettere og mere smovset bliver det simpelthen ikke!

Det skal du bruge til 4-5 personer:

Kød:

1 nakkekam ca 1 kg – lav gerne en større portion, nu du er i gang, til fryseren 😉

Pullet pork krydderimix – vi har den i shoppen lige HER

Vegetarisk alternativ til 1 person:

100 g frisk blomkål i skiver af 1/2 cm tykkelse

1 spsk. god olie – vi har flere koldpressede og økologiske i shoppen

2 spsk. pullet pork krydderimix – du finder det i vores shop

Varm salat:

250 g små tomater i halve

1 rød peberfrugt i grove tern

100 g padrons eller 1 grøn peberfrugt

3 friske chili i halve

2 rødløg i tynde både

6 fed hvidløg i kvarte

saften fra 1 lime

et par kviste frisk rosmarin

3/4 dl god olivenolie – vi har flere forskellige kvalitetsolier i shoppen

1,5 spsk. ahornsirup eller rosmarinsirup – du finder den i vores shop.

1,5 tsk salt

2 tsk pebermix – gerne Onkels steak peber fra vores shop, der er helt exceptionel god

Envidere:

4 store burgerboller

god mayo

Sådan gør du:

Kød:

Rub din nakkekam med pullet pork krydderi mix. Der skal ca bruges 2 mm over hele nakkekammen! Pak hele “svinet” ind i film eller en stor frysepose, og læg i køleskabet mindst 12 timer.

Steg nakkekammen i en forvarmet ovn på 110 grader i 12 timer. Du kan evt. komme den i en stegeso, der holder ekstra på saften, men så skal du påregne en time eller 2 mere. Den skal have en kernetemperatur på 90 grader, så er den færdig.

Ved servering trækker du kødet fra hinanden i saftige trævler, lige klar til at smide i en burger.

Vegetarisk alternativ:

Kom blomkålsskiver, olie og pullet pork krydderi i en frysepose og ryst godt og grundigt, til det hele er blandet. Kom op på en bageplade og bag i ovnen til det er mørt og også gerne har fået lidt farve. Du kan både gøre det ved de 110 grader, som kødet skal have, eller ved 185 grader. Det er kun bagetid der i så fald bliver længere/kortere.

Varm salat:

Bland grundigt alle grøntsager med olie, salt og pebermix. Kom det på en bageplade og bag ved 110 grader i ca 1/2 time. Der skal stadig være lidt bid i grøntsagerne.

Rør limesaft og sirup godt sammen, til siruppen er helt opløst.

Tag grøntsagerne ud af ovnen og kom i en skål. Fisk rosmarinkviste op og skær chilierne i mindre stykker. Vend limesaft/rosmarinsiruppen i og slagtilfælde. Så er den klar til at komme i burgerne.

 

Anretning:

Flæk burgerbollerne og rist dem kort i ovnen.

Smør med mayo og fyld rigeligt af kød/krydret blomkål og varm salat i.

Velbekomme!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid asparges med stenbiderrogn, kold sauce og urter.