Pink rosemary

Italiensk steak

Reklame for www.vinoweekends.dk

En rigtig dejlig weekend ret er Italiensk steak med kryddersmør på rucolasalatblanding og serveret med ovnstegte kartofler med Toscanadip.

Den kræver meget ganske lidt forberedelse og anretning, men smager fuldstændigt vidunderligt! Hvis du følger vores guide til den perfekt stegte steak, kan det her kun blive en vinder ret.

Skulle dit selvskab også tælle en vegetar eller to, har vi selvfølgelig også et rigtig lækkert alternativ til dem, uden det kræver en masse ekstra arbejde for dig!

Der forekommer reklame for vores webshop vinoweekends.dk, hvor du bl.a. kan finde det Italiensk Toscana krydderimix, koldpresset rapsolie og økologisk olivenolie.

Det skal du bruge:

4 steaks

700-800g store kartofler

1 pose blandet salat med rucola

16 små tomater

150 g smør + 25 g til stegning

5 dl creme fraice

1 spsk god Mayo

I alt 2 spsk Italiensk Toscana krydderimix

1 1/2 spsk vand

Ca 35 g høvlet parmesan

6spsk koldpresset rapsolie

2 spsk. God olivenolie

salt og peber.

Det skal du bruge pr. Person til et vegetarisk alternativ: 

1 lille sød kartoffel

4 skiver squash

1 tsk Italiensk Toscana krydderimix

Sådan gør du:

Toscanadip: 

Bland 1 1/2 spsk koldt vand med 1 spsk Italiensk Toscana mix. Lad det trække et par minutter før du blander græsk youghurt og mayo  grundigt i. Stil det koldt og tildækket indtil spisetid.

Kryddersmør: 

Bland 1/2 spsk Italiensk Toscana krydderimix grundigt i 150 g blødt smør – det er nemmest med en gaffel. Stil det koldt og tildækket til spisetid.

Ved servering kan du pynte med et lille drys Italiensk Toscana krydderimix på toppen og evt lidt friske oreganoblade, hvis du har.

kartoffelbåde: 

Skræld kartoflerne og skær dem i både. Kom dem i en frysepose sammen med 3 spsk koldpresset rapsolie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. (Du kan også rører det godt sammen i en skål)

Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og drys med 1/2 spsk Italiensk Toscana krydderimix. Bag dem på den midterste rille i ovnen ved 185 grader varmluft i ca 35 minutter eller til de er gyldne og sprøde.

Steaks: 

Steaks skal krydres med salt og peber på begge sider og herefter hvile en times tid inden du steger dem.

Hvis du følger vores guide til stegning af steaks og bøf, får  du dig en vindersteak! Du finder guiden ved at trykke HER

Vegetarisk alternativ:

Vask den søde kartoffel, skær et kryds i toppen og pak den ind i sølvpapir. Bag den ved 185 grader i ca 25 minutter.

Dryp squashskiverne med lidt koldpresset rapsolie og drys med 1/4 tsk tiscansk krydderimix. Bag i ovnen ved 185 grader i ca 10 minutter.

Pil skrællen af den søde kartoffel og knus den let.

Ved servering placere du den knuste kartoffel ovenpå salaten og kommer 1 spsk iskold kryddersmør ovenpå. Top med de bagte squash skiver.

Servering:

Server kartoffelbåde og dippen i skåle.

Fordel rucola salatblandingen på 4 tallerkner. Dryp med god olivenolie og drys med høvlet parmesan.

Placer steaken på midten af tallerkenen, og kom en iskold skefuld kryddersmør på midten af steaken.

Server straks!

Velbekomme.

Tips. Det smager skønt at servere oliven til. Du kan bruge alle slags bøffer og steaks. En hakkebøf smager fortrinligt på denne måde! 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pink rosemary