Vegetarpizza med tomat og ruccola

Fastelavnsboller

 


Reklame for vinoweekends.dk

Er der noget som en hjemmebagt fastelavnsbolle med hjemmelavet creme, blød og luftig krumme og måske liiige et eller andet helt fantastisk og overraskende i midten!

De her banditter er med rabarberkompot og remonce med pistacienødder. De smager fuldstændigt fantastisk, og er du en fastelavnsbolle-kind-of-person, må du simpelthen ikke snyde dig selv for oplevelsen! 😋

Oven i købet kan bageengelen lave en hel pladefuld uden én eneste flyder ud! Du kan se en lille film af hvordan hun gør i opskriften.


Det skal du bruge:

Dej:

1 dl koldt mælk

25 g gær

25 g sukker

2 æg + 1 æg til pensling

1 tsk stødt kardemomme

80 g smør, koldt

300 g hvedemel

1/2 tsk salt

Vaniljecreme:

1 1/2 dl mælk

1/2 vaniljestang

2 æggeblommer

35 g sukker

1 stor spsk maizena

Rabarberkompot:

150 g rabarber, friske eller frosne

60 g sukker

1/2 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)

Pistacie remonce:

20 g afskallede usaltede pistacienødder

20 g marcipan

20 g sukker

20 g blødt smør

Endvidere:

lidt flormelis og lidt vand til glasur

Sådan gør du:

Vaniljecreme: pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Tilsæt maizena til æggesnapsen, men uden at piske det ind i massen. Stil til side.

skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom dem + den tomme stang i en gryde sammen med mælk. Bring det op til lige under kogepunkt.

I en tynd stråle hælder du den varme mælk i æggemassen mens du hele tiden pisker med et piskeris. Derefter hælder du det hele tilbage i gryden, og varm det op under kraftig omrøring. Lad cremen koge et par minutter under kraftig omrøring til den har en tyk konsistens (den bliver mere fast når den køler ned). Stil cremen på køl i mindst 1 time eller indtil du skal bruge den.

Rabarberkompot: skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem + den tomme stang i en gryde sammen med sukker og rabarber. Bring massen i kog ved lav varme, lad det stå og simre i ca 10 minutter til rabarberne er møre. Stil kompotten på køl til den skal bruges.

Dejen: tag smørret ud fra køl og lad det ligge ved stuetemperatur indtil, at du skal bruge det om 10-15 min. Kom mælk, gær og sukker i en skål, rør til gæren er opløst. Kom æg, kardemomme og hvedemel i skålen, ælt til dejen begynder at samle sig. Det tager ca 8-10 minutter ved lav/medium hastighed.

Skær smørret i mindre tern (smørret skal stadig være køligt og fast). Tilsæt smørret til dejen lidt af gangen imens der æltes, ælt dejen yderligere i ca. 10 minutter til dejen er smidig og glat, slipper skålens kanter og samler sig om dejkrogen.

Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 40-60 minutter.

Pistacie remonce: Kom afskallede pistacienødder i en minihakker eller foodprocessor og blend nødderne fint (med lidt tålmodighed kan man også hakke nødderne i hånden). Tilsæt marcipan, sukker og smør, og blend det hele til en ensartet masse.
Lad remoncen stå ved stuetemperatur indtil den skal bruges, så den forbliver blød.

Vend dejen forsigtigt ud på et let meldrysset bord. Rul dejen ud til en rektangel, dejen skal være omkring 5 mm tyk.

Skær dejen ud i 12 firkanter, og kom 1 teskefuld vaniljecreme på hver firkant, en teskefuld rabarberkompot og en teskefuld pistacie remonce. Luk fastelavnsbollerne.
Se evt video af hvordan vi lukker dem lige  ➡ HER) 

­

Placer fastelavnsbollerne på to bageplader med bagepapir. Dæk dem med et klæde og lad dem efterhæve i 1 time ved stuetemperatur.

Tænd ovnen på 220˚ Over/underarme, kom en Tom bageplade i nederste rille i ovnen. Kog 3 dl vand som skal bruges til at skabe damp i ovnen under bagningen, Ved at skabe damp i ovnen sikre du, at dine fastelavnsboller ikke når, at sætte skorpe før de er færdighævet under bagningen, og på den måde undgår du, at de sprækker.

pisk et æg sammen med en gaffel og pensel de færdighævet fastelavnsboller. Kom dem ind i midterste rille i ovnen, hæld kogene vand i den varme bageplade, luk ovnen og bag fastelavnsbollerne i 6 minutter med damp, tag bagepladen med vand ud af ovnen og bag bollerne yderligere 8-10 minutter til de er flotte gyldne.
Gentag samme proces med den anden plade fastelavnsboller.
Lad fastelavnsbollerne køle af, top med lidt glasur og evt krymmel her har vi brugt tørret kornblomster.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarpizza med tomat og ruccola