Vegetarpizza med tomat og ruccola
Her får du opskriften på en skøn vegetarpizza med masser af umami. Pizzadejen er super nem, og får både sprødhed og sejhed samt en lækker krumme.
Hvis du ikke har din egen surdej, eller mod på at lave en, kan man også købe en surdej nu.
Du finder den skønneste pizza krydderimix uden tilsætningsstoffer og smagsforstærker på vores webshop lige her: www.vinoweekends.dk
Det skal du bruge:
Pizzadej: (til ca. 5 pers)
600 g. Vand (lunt)
ca. 60 g rest surdej
25 g. gær
2 spsk. sukker
450 g. durum mel
550 g. tipo 00 hvedemel
25 g olivenolie
Fyld: (til 1 pizza)
din yndlings pizzasauce
1 mozzarella
5 cherrytomater, halverede
1/2 peberfrugt, skåret i skiver
1 lille rødløg, skåret i skiver
lidt rucola
lidt olivenolie
pizza krydderimix
Sådan skal du gøre:
Pizzadej: Kom vand, surdej, sukker og gær i røremaskinens skål, Rør det sammen i 5 min. Lad det stå ved stuetemperatur i ca. 15-20 min. Til der kommer bobler på toppen.
Kom durum mel, tipo 00 hvedemel og olivenolie op i skålen og ælt ved medium hastighed i ca. 6 min. Skru hastigheden op og ælt til dejen er glat, smidig og har samlet sig om dejkrogen ( dejen skal æltes ca. 8-10 min)
kom et klæde over dejen og Lad den stå ved stuetemperatur I 1-1 1/2 Time eller natten over i køleskabet.
Fyld: placer en bagesten eller et bagestål midt i ovnen, tænd ovnen på 250˚ over/under varme og lad den varme op i mindst 40 min. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 6 portioner. Form hver dejportion forsigtigt til en kugle. Lad dejportionerne hvile i en halv times tid på køkkenbordet.
Form pizzaerne runde, placer en pizzabund på et stykke bagepapir. Kom pizzasauce, mozzarella, cherrytomater, peberfrugt og rødløg på bunden. Før pizzaen ind på det varme bagestål eller bagesten, bag pizzaen i ca. 8 min. Til den er godt gylden i kanterne. Kom lidt rucola på din bagte pizza og dryp lidt olivenolie ovenpå. Drys med pizzamix og – Voila – Nyd med det samme.
Ingen kommentarer endnu