Pizza dej

Bearnaise sauce

// Reklame for vores shop forekommer//

Det er slet ikke så vanskeligt det der med hjemmelavet bearnaise… Og skulle den begynde at skille, så putter du bare en isterning i og pisker som en sindsyg! Så klarer man den alligevel!

Det sidste prøvede vi en nytårsaften, hvor man måske godt kan være en anelse mere presset på, man gerne vil have alt til at lykkes.. Måske var det derfor min mand liiiige ville hjælpe, ved at give den PERFEKTE hjemmelavede bearnaise et hurtigt opkog!! OMG! DEN MÅ ALDRIG KOGE!!

Nå pyt – vi klarede den, den gode stemning bibeholdte vi også, OG vi er stadig gift! 😅😂

Der er mange forskellige måder at lave en god bearnaise på. Vi synes den her er den nemmeste, hvor smagen også er den rigtige. Du finder selvfølgelig en rigtig lækker og håndlavet estragoneddike på vores webshop.

Det skal du bruge: 

4 Pasteuriserede æggeblommer

300 g smør (vi synes Lurpak er bedst)

3 spsk estragoneddike – som du finder i vores shop.

1 skalotteløg

1 spsk citronsaft

2 spsk vand eller hvidvin

1 håndfuld frisk estragon

salt

peber.

Sådan gør du: 

Tag æggeblommerne ud af køleskabet.

Hak skalotteløget i bitte bitte mikro-små stykker.

Tag estragon bladene fra stilkene og klip eller hak bladene fint.

Kom estragoneddike, vand og skalotteløg op i en tykbundet gryde. Ved svag varme indkoger du væsken, så næsten kun løgene er tilbage. Det må gerne tage lang tid, så løgene mørner undervejs. De må endelig ikke begynde at brune! Tag gryden fra varmen.

Skær smørret i tern og smelt det uden det bruner. Det er det klarede smør, du skal bruge i din sauce. Det betyder ganske enkelt følgende: Når du begynder at hælde smørret i bearnaisen, vil du opleve, det til sidst bliver lysegult, tæt i farven og lidt grumset. Så er du kommet til den del af smørret, du skal lade være med at hælde i. 😉

Hæld alle æggeblommerne i gryden med løgene og pisk ved svag varme, til æggeblommerne skummer og begynder at tykne let. Pisk HELE TIDEN.

Hæld i en tynd stråle og kun en lille smule af fangen smørret i, mens du fortsat pisker hele tiden. Smør og æg skal smelte helt sammen, inden du hælder mere smør i!

Hav tålmodighed, pisk grundig og hold din gryde på svag varme hele tiden, så er det let st få et godt resultat!

Kom estragonbladene i og pisk fortsat et par minutter.

Til sidst smager du til med salt, peber og citronsaft. Og så – voila – har du den lækreste hjemmelavede bearnaise.

Tip: Hvis du alligevel synes det er lidt en mundfuld at lave sin egen bearnaise, så har vi et tip til at få købebearnaise til at blive hjemmelavet-lækker liiiige  HER.

Her på billedet har bearnaise saucen hovedrollen nytårsaften sammen med en perfekt stegt roastbeef.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza dej