Grønkålssalat med gulerødder
Sund, frisk, syrlig, – perfekt ledsager til fede retter, som f.eks. Brændende kærlighed med kartoffelmos eller and. Men også en herlig salat til fisk.
Det skal du bruge til 4 personer:
200-250 g hakket grønkål
3 gulerødder i tynde strimler (her er brugt forskellige farver)
1 rødt æble i tern
kernerne fra 1/2 granatæble
Evt. 1 håndfuld grovhakkede mandler
1/2 appelsin i tern
lidt syltede rødløg. (Hvis du selv vil lave dem finder du en opskrift HER))
evt feta.
Dressing:
saften fra 1 lime
saften fra 1/2 appelsin
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
1 tsk peber
1 spsk akaciehonning eller sukrin Gold
Sådan gør du:
Skyld og hak din grønkål fint. (brug evt sådan en smart “skyllet og klar” posefuld)
Bland alle ingredienser til dressingen i en frysepose, og kom grønkålen her i.
Slå knude på posen, og “massér” din grøntkål godt og grundig. Det gør den blød og meget mere lækker at spise! 😁 Lad den gerne trække et par timer på køl herefter.
Anret:
Kom grøntkål, æblebåde, gulerodsstrimler (dem laver du nemt med en skrællekniv) evt. hakkede mandler, syltede rødløg og appelsinbåde op i en skål og vendt godt rundt. Pynt med granatæblekerner og evt. feta. Smag til med salt og peber og servér.
Velbekomme ☺☺
Ingen kommentarer endnu