Seviche med kammusling

Små Tostadas

 

Dette er en ren win win opskrift.. man kan nemlig trylle 2 retter over 2 dage med den. Og det er noget vi kan lide! Den ene dag bliver der disse lækre hapsere til en forret eller  appetizers, og den anden dag en lækker burrito de carne (eller vegetarisk version!) Samtidig kan den laves til både vegetarer og kødmennesker uden de store besværligheder. Derudover synes vi bare de her små tostados er vildt pæne og indbydende at se på! 🔥😎❤


Det skal du bruge til 4 personer:

grøntsags- kødfyld: 

8 runde, sprøde nachos-chips

1/2 porre i tynde skiver

2 dl squash i små tern

1 rødløg i små tern

1 presset fed hvidløg

2 dl gulerødder i små tern

3 store tomater i tern

150-200 g oksekød (Her er det mørbrad, men du kan bruge andet skært eller hakket kød fra okse eller kalv. )

80 g røde kidney bønner fra dåse

1 1/2 spsk spidskommen

1 1/2 spsk paprika

11/2 tsk salt

1/2 spsk friskkværnet peber

1/2 dl olivenolie

saften fra 1 lime

Tomatsalsa: 

3 store, modne tomater

1/2 peberfrugt

1 frisk chili

saften fra 1 lime

1 presset fed hvidløg

2 – 3 tsk finthakket koriander (her er det vietnamesisk koriander, som er lidt mildere,  men brug det du kan få)

2 spsk god olivenolie

3/4 tsk salt

2 tsk friskkværnet peber

Endvidere: 

4 spsk creme fraiche

1/2 avokado i små tern

4 spsk granatæblekerner

1-2 fingerlimes (som du får  )

Sådan gør du:

Grøntsagsfyld:

Svits løg, porre, gulerødder og squash i olivenolie ved medium varme. Det skal ikke direkte brune men mørne.

Kom tomater og hvidløg med i gryden sammen med spidskommen, paprika, salt og peber. Lad retten simre videre ved omrøring.

Når retten er færdig tilsættes limesaft og herefter tages gryden fra varmen.

Kød: 

Brun oksekødet i lidt olivenolie og smag til med salt og peber.

Salsa:

Riv 2 tomater på et rivejern og tilsæt presset hvidløg salt, peber, olivenolie og limesaft.

Skær den 3. tomat ud i bittesmå tern og det samme med den friske chili og peberfrugten. Tilsæt også det til salsaen.

Lad gerne salsaen trække en time eller 2. Du kan også sagtens lave den dagen i forvejen og opbevare den i tætsluttende beholder på køl.

Anretning:

Da de runde nacho-chips hurtigt bliver bløde er der 2 måder at gøre det på:

SKYNDE SIG SOM DØD OG HELVEDE, og bede folk om at se st få dem ædt, når de rammer bordet!

Eller: sæt det hele på bordet i dekorative små skåle og vise hvordan man laver en, og så lade folk om selv at bygge deres tostadas.

Det sidste er mega hyggeligt, men måske skal du så regne med 3-4 stk pr person i stedet for 2…

Sådan bygges dine tostadas: 

Kom 1/2 tsk grøntsagsfyld på, herefter lidt kød (og det undlades selvfølgelig til en vegetarmodel) så 1/2 tsk salsa og til sidst pyntes der med lidt granatæblekerner og fingerlime.

Det vil passe perfekt at servere en Margerita til, som du finder opskriften på HER. 

Velbekomme!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seviche med kammusling