Pico de gallo med finger lime

Italiensk kylling tagliatelle

Sindssygt smagfuld, Smovset og rustik tagliatelle med kylling og mange lækre grøntsager, hvor man servere det hele direkte på panden eller i bradepanden! Og som sædvanlig har vi gjort en dyd ud af, man nemt forvandler noget af retten til en vegetarversion.

Der er lagt i kakkelovnen til store, italienske armbevægelser, store servietter, fedtede fingre, rødvin i glassene, livlig samtale hen over bordet og vaskeægte livsnyderi! 😁😁

//Reklame for vores webshop forekommer//

Det skal du bruge til 4 personer:  

1 kylling

300 g kvalitets tagliatelle – du finder den ægte varer fra Italien  Her

3 store tomater i tern

2 røde peberfrugter i kvarte

2 rødløg i tynde både

4 hele friske chilifrugter

10 hele fed hvidløg uden skald

20 laurbærblade

2 tsk Italiensk Toscana mix – du finder det Her

Evt. 2 dl squash i tern (kan undlades)

salt

peber

balsamico glace – du finder den Her

evt et godt brød

1 1/2 dl olivenolie – vi har den ægte italienske varer i shoppen Her

Sådan gør du: 

Gør kyllingen ren indvendig og del den i 4 stykker. Brun den på en pande med 3/4 dl olivenolie og drys med salt og peber.

Prik chilifrugterne et par steder og kom dem og de øvrige grøntsager på en pande med 3/4 dl olivenolie, og drys med Italiensk Toscana mix, salt og peber. Steg dem et par minutter under omrøring, mens du bruner kyllingen.

Kom grøntsagerne ned mellem kyllingestykkerne, hvis du har en pande, der kan gå i ovnen. Ellers brug en mindre bradepande. Det er vigtigt grøntsagerne lægger op af kyllingen og “smovser.” Lav striber af balsamico fladen hen over kyllingen og grøntsagerne.

Vegetar: Hvis du (også) skal lave en vegetarret, holder du nogle af grøntsagerne tilbage på panden. Sørg for der både er en chili, peberfrugt, nogle hvidløg, løg og sguash.
Tilsæt en ekstra tomat i tern, striber af balsamico glaze og skrug ned til svag varme og læg låg på.

Tilbage til kyllingen… kram et stykke bagepapir under den kolde vandhane, og fold det ned over kylling og grøntsager. Sæt det i ovnen ved 200 grader i ca 40 minutter. Tag evt bagepapirslåget af de sidste 10 minutter, for at få sprødere skind på kyllingen.

Kog tagliatellen efter pakkens anvisning i rigeligt letsaltet vand.

Lige inden servering tager du chili, peberfrugt og hvidløg op på et skærebræt.

Flæk chilien og tag forsigtig strengen og de fleste af kernerne ud og kassér.

Skrab grøntsagskødet ud af chili og peberfrugter og kassér skindet.

Mos grøntsagskødet med en gaffel sammen med hvidløgene og fordel rundt mellem kylling og øvrige grøntsager på panden.

Gør det samme med vegetarretten.

Servering: 

Vegetarretten; – Tilsæt 3/4 dl pastavand og kog op under omrøring. Vend tagliatelle rund i grøntsagerne og servér.

Kyllingeretten: Tag kyllingen op og tilsæt 3/4 dl pastavand. Rør godt rundt i saucen. Vend din tagliatelle forsigtigt rundt i saucen, sammel den på midten og læg kyllingen tilbage i panden.

Servér med et godt brød. Retten passer fortrinligt sammen med vores italienske rødvin Mille1, Garda Rosso 2017, som du finder i vores webshop.

Velbekomme. 😁

Tip: Når man laver pastaretter bør man unde sig selv at bruge en ordentlig kvalitetspasta. Den koster lidt mere, men er virkelig det hele værd! Når vi anbefaler en bestemt slags, er det fordi vi 100 % kan stå inde for den. OG fordi det er den vi selv bruger!  🇮🇹🏟❤

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pico de gallo med finger lime