Pico de gallo med finger lime
Finger Lime også kaldet “lime-kaviar” er det vanvittige charmerende og velsmagende ingrediens i denne mexicanske ret. Man kan servere den som snack, som starter til en velkrydret middag eller som tilbehør til mexicanske middagsretter.
Finger Lime er en lille og supersaftig citrusfrugt, der er tætpakket med små saftspændte perler, (deraf limekaviar) som eksploderer i munden, når de presses blidt mellem ganen og tungen. Vi synes de er top-Nice og det lille træ er på ønskelisten nu – sammen med figentræet! 😜
Finger Limes kan bruges til alle de retter, hvor du ville bruge lime.
Pico De Gallo med fingerlime er både en simpel ret at lave men vildt flot og velsmagende.
Til 4 personer skal du bruge:
4 finger Limes
4 blomme tomater i små tern
1/2 agurk I små tern, hvor det bløde i midten er skåret fra
5 spsk finthakkede, syltede rødløg (du kan evt finde en opskrift HER)
1 grøn peberfrugt i små tern
marinade:
1 dl god olivenolie
1 gul chili i småbitte tern
1 håndfuld finthakket koriander
saften fra 1 lime
1 presset fed hvidløg
1/2 tsk sukker
1 spsk pebermix
Endvidere:
mexicanske chips eller nachos
Sådan gør du:
Pisk marinaden grundig sammen og fordel den i 3 skåle. En til tomattern. En til agurketiden. En til peberfrugtern.
Lad grøntsagerne trække i marinaden 1/2 time.
Tag “limekaviaren” ud af skallerne.
Servering:
På et fad lægger du nu grøntsagerne lagvis og topper med frisk koriander og limekaviaren. Server chips til.
Tip: Du kan bruge denne Pico De Gallo i stedet for din sædvanlige salsa til mexicanske retter.
Du kan evt servere en lækker Margerita til, og efterfølgende Mexicansk chimichanga.
Velbekomme! 😋
Ingen kommentarer endnu