Nøddeknas

Bløde tacos med krydret svinemørbrad

 

COMIDA DELICIOSA betyder vistnok “lækkert mad” og det er det her i hvert fald! Herlig mexicansk  krydret ret, som alle (der er skabsmexicaner) vil elske. Den kan nemt tilpasses både vegetarer og dem der gerne vil have kød, tages med på madpakken næste dag og varieres i 🌶 styrke.  Så bare frem med sombreoen og sæt i gang. 😄 Det er super hyggelig gæstemad, hvor du evt. kan vælge at starte med Pico De Gallo og  En Margerita 🍸

Det skal du bruge til 4 personer: 

Svinemørbrad eller hokkaidogræskar

1 svinemørbrad eller 1/2 hokaidogræskar

1 spsk spidskommen

1 spsk paprika

1/2 spsk tørret koriander

1/2 tsk stødt peber

1 fed hvidløg i bittesmå tern

1 1/2 tsk sukker

1/2 dl olivenolie

Fyld: 

1/2 pose friske spinatblade

et par håndfulde fintsnittet rødt og grønt spidskål

3 blommetomater i tern

1 glas sorte oliven

1 gul peberfrugt i tern (eller en anden farve)

1/2 agurk i tern

2 gulerødder i tynde strimler (brug en kartoffelskræller)

50 g cheddar i små tern

1 salatløg i tynde ringe

1/4 hokkaido græskar i tynde skiver af 1 cm tykkelse

 

Youghurtdressing: 

4 dl græsk youghurt

2 spsk god olivenolie

1 tsk spidskommen

1 spsk paprika

1 meget finthakket frisk chili

finthakket koriander – mængde efter smag

saften fra 1 lime

1 blommetomat i bittesmå tern

1 presset fed hvidløg

salt

peber

Endvidere: 

guacamole som du finder en opskrift på HER 

8 små bløde taco.

Sådan gør du: 

hokaidogræskar: 

Bland ingredienserne til marinaden og skær hokkaidoen i både af ca 1 cm tykkelse. Vend dem i marinaden og bag i ovnen (på en bageplade med bagepapir) ved 175 grader i ca 10-12 minutter, til de er møre.

Svinemørbrad: 

Puds svinemørbraden af for sener og hinder, og skær i ultratynde skiver. Bland marinaden og kom kødet i den. Du kan med fordel lade den trække i marinaden, mens du laver dressing og klargøre det øvrige fyld.
Lige inden servering steger du kødet på en varm pande. Det tager forholdsvis kort tid.

Dressing: 

Bland alle ingredienser grundigt sammen og sæt køligt og overdækket indtil servering. Ved servering pynter du med lidt hakket koriander, tomat og lidt god olivenolie på toppen.

Fyld: 

Anret grøntsager og ostetern i skåle eller fade, så man selv kan tage, hvad man vil have i sin taco.

Guacamole: 

Man behøver det ikke, da man jo i forvejen har en dejlig dressing, til at binde retten sammen. Men vi ELSKER det bare, og jeg gad godt se mine unger i hovederne, hvis vi sprang det over til mexicansk mad.. Men i princippet kan du droppe det. Du kan evt skære et par avokadoer i tern eller både, og servere sammen med fyldet.

Bløde Taco:

Der er flere måder at varme taco på, f.eks. i mikrobølgeovnen. Vi synes man får de lækreste, blødeste tacos på følgende måde:

Læg 2 stykker alufolie på ca 50 cm i forlængelse af hinanden, så de lige overlapper. Kram et stykke bagepapir under den kolde vandhane, og fold det ud på Alufolien. Læg dine taco i en lang stribe fra hjørne til hjørne, hvor de overlapper hinanden, og rul derefter bagepapiret og tacos til en lang pølse, og derefter alufolien. Bøj enderne ind. Varm “pølsen” i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Nu kan du pakke de lækreste tacos ud, men samtidig holde dem lune, ved at lade dem blive i indpakningen. 👍

Anret: 

Kom alle elementer på bordet og byg jeres helt egen bløde taco, præcis som I kan lide den!

Tip: En rest kan blive den lækreste madpakke. Her kan du komme fyldet i og rulle den til en slags durum, med dressing ved siden af i en bøtte, til at dyppe i. 

God fornøjelse og velbekomme! 🌶❤💃🏼

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nøddeknas