Parmaskinke med figner og crunch.

Flamberede figner

Det giver altid lidt WOW-effekt, at sætte ild til maden ik’! Flamberede figner er utrolig nemt og simpelt at lave, men hæver hele madoplevelsen til nye højder!

Nytårsaften er det bare lækkert med lidt WOOOW!

Og i den søde juletid, kan du give dem 1/2 dl af den julesirup, vi har i vores webshop. Det sender dem direkte til juleniveau! 😋

Hvis du er lige så vild med figner, som os, vil du måske også gerne se opskriften på Hapser med figen, nødder og ost eller Parmaskinke med figen og crunch.

Det skal du bruge til 4 personer flamberede figner: 

Figner:

saften fra 1/2 citron

1/2 dl rom

1 tsk rørsukker

et nip salt.

8 friske figner. (Vi har brugt grønne og lilla)

Endvidere: 

En god vanilieis (som du evt kan finde opskrift på HER.)

Evt. Lidt nøddeknas som er en meget simpel opskrift, du finder HER.

Sådan gør du: 

Del dine figner i kvarte og drys med salt og sukker.
Varm en pande op og kom dine figner på sammen med citronsaft, og rist dem kort.

Nu er det så du har rom og tændstikker klar!
Hvis du har gæster, kan du jo have rommen hældt på en fin lille kande og ristet fignerne på din flotteste pande.. Så du klarer den blærede flambering inde ved bordet!

Hæld rom over fignerne og tænd straks med tændstik UDE I KANTEN af panden! (Du vil ikke have hånden flamberet jo!)

Nyd de smukke blå flammer, ryst panden og servér straks med vanilieis.

Tip: En hurtig klat flødeskum vil kan også serveres til! ☁

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Parmaskinke med figner og crunch.