Bruschetta

Tomatsuppe med salat- og rejefyld


Hvis du tror tomatsuppe er en halvkedelig omgang, så er det fordi du endnu ikke har smagt vores! 😉 Denne er i gourmetklassen,  og du kan bruge den både til forret og hovedret.

Den er en fantastisk smuk forret nytårsaften 🥂🍾✨ – OG hvis du trænger til at pimpe din hverdag, så smid den på bordet en mandag! Det dejlige ved vores tomatsuppe er også, den er nem at tilpasse med fyldet, så alle bliver glade og mætte!

Det skal du bruge til 4 portioner til hovedret og 6/8 portioner forret:

Tomatsuppe:

2 dåser gode flåede og hakkede tomater

1 gulerod i små tern

1 rødløg i små tern

1/2 porre i tynde skiver

1 rød peberfrugt i små tern

1 fed hvidløg i små tern

4 dl grøntsagsboullion

2 spsk koncentreret tomatpuré

1 tsk stærk paprika

et nip sukker

1 dl olivenolie

Fyld: 

1/2 Iceberg salathoved i tynde strimler

200 g rejer (her er det skalrejer, vi selv har pillet)

125 g revet mozzerella

1 håndfuld frisk løvstikke og oreganoblade/blomster

1 spsk rosa peber

Endvidere: 

Ca 4 dl creme fraiche, et godt brød og evt smør eller en lækker olivenolie til brødet.

 

Sådan gør du:

Suppe:

Varm olivenolien op og sorter løg, porre, gulerødder og peberfrugt ved medium varme uden de tager farve. Sortér hvidløget med det sidste minut sammen med friskkværnet peber.

Tilsæt paprika, de flåede tomater og boullion og kog suppen ved svag varme i ca 1/2 time.

Blend suppen og smag til med salt, peber, paprika og evt et nip sukker.

Fyld: 

I små skåle kommer du strimlet Iceberg, revet mozerella,  rejer, cremefraice, friskkværnet rosa peber og plukket oregano(blomster) og løvstikke.

Servering: 

Enten sætter du suppe og fyld ind på bordet i skåle, og lader gæsterne selv toppe deres suppe. Eller du anrettet varme, dybe tallerkner som du ser det på billedet, og servere brød til.

Tip:

Hvis der skal spise børn med, er det en god ide også at koge små suppehorn til fyld og evt et par hakkede hårdkogte æg samt sprødstegt bacon. Så bliver alle glade og mætte – også dem der måske ikke er til skaldyr.. 

Velbekomme! 🤗

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruschetta