Ragú alla bolognese vinoweekends style

Spaghetti Pancetta


Pasta, pecorino og pancetta kan bare noget sammen! Vi ELSKER denne ret, hvor du kan lave mad til både meatlovers og vegetarer samtidig! og ikke nok med at det smager vidunderligt, så er den også både smuk, enkel og supernem at tilberede!

Du kan skifte pancetta ud med bacon i en snæver vending. Men der er smagsforskelle, og hvis du har mulighed for at lave retten med pancetta, må du endelig ikke snyde dig selv for det!

Pancetta er, i modsætning til bacon, ikke et røget produkt. Det er saltningen, lagringen og PEBER i lange baner, der giver den helt fantastiske smag!

Til 4 personer skal du bruge:

400 g spaghetti

50 g pancetta

200 g pecorino (eller parmesan)

1 fed hvidløg i bittesmå tern

2 skalotteløg i bittesmå tern

ca 250 g broccolini

1 håndfulde Frisk, finthakket, bredbladet persille

1 håndfuld frisk løvstikke

saften fra 1/2 citron

20 små cherrytomater

50 g ærter (friske eller frosne)

1 spsk balsamico

2 tsk salt

1 spsk peber

et nip sukker

evt lidt ristede pinjekerner til pynt og et godt brød til servering.

Sådan gør du: 

Tomater:

Tag halvdelen af tomaterne og halver dem. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Drys med lidt salt og peber og dryp med olivenolie og balsamico-glaze.
Bag dem i ovnen ved 100 grader i 1 time.

Skær resten af tomaterne i halve eller kvarte, og drys med lidt salt, peber og et lille nip sukker. Sæt til side.

Pancetta:

Skær din pancetta i små tern af ca 1×1 cm, og rist dem sprøde på en pande. Sæt til side.

Spaghetti:

Kog din spaghetti al dente i rigeligt letsaltet vand. Lige før spaghettien er færdig, slukker du for varmen, men lader din spaghetti blive i gryden med kogevandet!

Ærter:

Hvis du bruger frosne ærter, så overhæld dem med kogene vand i et dørslag eller stor si, så de tør op. (Hvis du koger dem, bliver de grå og triste at se på)

Broccolini:

Blancher dine broccolini i kogende vand ca 1 minut. De skal stadig have bid!

Løg:

Kom ca en dl god olivenolie i en stor gryde, og sortér dine skalotteløg, så de bliver bløde og klare, men uden at de bliver brune. Tilsæt peber og  hvidløg og sorté med ganske kort. Tilsæt salt, citronsaft og 50 g fintrevet pecorino samt persillen, og lad det snurre med et minuts tid.

Anretning:  

I din løgblanding vender du nu forsigtigt ærter, broccolini, friske tomater og bagte tomater.

Med en pasta-ske eller stor gaffel fanger du din pasta op af kogevandet og direkte over i “saucen.” Vend forsigtige rundt og tilsæt evt mere kogevand, for at gøre retten mere cremet. Kogevandet er fuld af stivelse fra spaghettien og derfor den perfekte “saucejævner” .. 😉

Pynt med løvstikke,  pancetta,  lidt revet pecorino og evt ristede pinjekerner. (Hvis du også laver mad til vegetarer, deler du portionen op i 2, inden du fordeler pancetta på den ene!)

Servér sammen med ekstra pecorino, som gæsterne selv kan rive over deres mad, samt en god olivenolie og evt et godt brød.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ragú alla bolognese vinoweekends style