Vegetarisk Wok med nudler

Svampe toast

 


Jeg håber, jeg engang får tid til at lære det der med svampe, så jeg selv kan finde dem på nogle skønne udflugter ud i naturen!! Indtil da nøjes jeg med at æde dem!! 😂😂 Men det kan man også næsten komme i zen af! ⛩ … Disse svampetoasts er meget hurtige at lave, og de smager sindssygt godt! Du kan bruge alle slags svampe og de er gode både som små hapsere til en predinner-drink, som forret eller frokost.

Hvis du, lige som mange andre, mangler nogle kødløse retter til julefrokosten, er den her lige i øjet!

Det skal du bruge til 4 personer: 

2 skiver groft toastbrød

Ca 125-150 g friske, rengjorte svampe i grove tern (her er det kantareller)

1 forårsløg i tynde ringe

1 fed hvidløg i bittesmå tern

3/4 rødt æble i små tern

1 håndfuld hakket purløg

1 spsk finthakket frisk timian

1 rød chili i bittesmå tern

salt

pebermix

lidt smør.

lidt rosmarinsirup

TIP: Du kan udskifte frisk chili og rosmarinsirup med lidt trøffelolie og/eller revet frisk trøffel.

Sådan gør du: 

Skær alle grøntsagerne og krydderurter ud, så de er klar.

Skær brødet over på tværs, så du får 4 trekanter.

Svits forårsløg, timian og hvidløg let i lidt smør. Kom svampene og chilien på og rist det hele ved medium varme i 5-6 minutter. Løg og hvidløg må ikke tage meget farve.

Rist brødet enten på en brødrister eller i lidt smør på en pande.

Tilsæt æblerne, sluk for panden og dryp lidt rosmarinsirup i mens du vender det hele rundt et par gange. Smag til med salt og pebermix.

Kom svampefyldet på brødet og pynt med et par strå purløg evt purløgsblomster, hvis du har.

Server straks! God fornøjelse… 🤩🤩

Tip: Hvis du vil servere svampetoast til en predinnerdrink, kan du evt halvere dem en ekstra gang, så du får 8. Svampefyldet smager også skønt til en hakkebøf eller steak… 😉😉

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarisk Wok med nudler