Tun Tatar South American Style
Jeg ÆÆÆÆÆÆLSKER tun! Altså rå tun! Og endda så meget at det er Ælsker med Æ! Sushi med tun i alle varianter og tuntatar på alle måder! Denne South American variant kan Gradbøjes på hele Spicy- barometeret. Perfekt forret til mexican dinner eller en grill steak med spark på marinaden. 😎
Og for dem der måske har lidt svært ved tanken om rå tun uden tang og ris, hjælper det givetvis, det dufter lidt af “sombreo-hygge.. 😍
Super delikat of festlig forret nytårsaften! 🥂✨🍾✨
Det skal du bruge til 4 personer:
1 tunsteak på ca 400 g (husk at fryse den ned 24 timer for at sikre sig mod parasitter 😉)
1 tomat
1 lille rødløg
1 fed hvidløg
1-2 økologisk lime
1 tsk salt
1 avokado
1/2 grøn peberfrugt
1 grøn chili
3 spsk finthakket bredbladet persille
1/2 flaske plantemagerens flydende chili (reklame: www.plantemageren.dk )
1/2 tsk peber
1/4 dl god olivenolie
Sprøde salatblade
mexicanske chips med salt
Sådan gør du:
Tø din tunsteak op i køleskabet et par timer før du går i gang. Den er meget nem at skære virkelig fint ud, hvis den stadig er letfrossen, og når først den er skåret ud og blandet med det øvrige, tør den lynhurtigt helt op!
I en skål blander du 1/2 dl limesaft, fintrevet limeskal fra en lime, flydende chili, Fintsnittet persille, et presset fed hvidløg, olivenolie, salt og peber.
Rødløg, chili, tomat og peberfrugt skæres i meget fine tern. Undlad kernerne indeni tomaten.
Den letoptøede tunsteak skæres i meget fine tern, og kommes op i marinaden, sammen med grøntsagerne.
Til slut skærer du også avokadoen i små tern og vender i.
Anret på et stort fad med salatblade, limebåde og mexicanske chips og server straks!
Tip: Du kan gradbøje på det Spicy ved at skrue op og ned på mængden og styrken af flydende og frisk chili. Personligt synes vi tun har så fin og delikat en smag, at man ikke bør overdøve den med chili men blot komplimentere!
Rigtig meget VELBEKOMME! 💃🏼💃🏼🕺🏿🕺🏿
Ingen kommentarer endnu