Flødebollestænger

Gyros a la vinoweekends (også vegetarmodel😉)


Når vinoweekends ikke kan komme til Grækenland, så må Grækenland jo komme til vinoweekends! Vi er vilde med Gyros, og har vores egen fusion af 50% græker og 50 % madglad, småtosset dansker! 👍😄

Der er muligvis en græker eller 2, der vil få sin ouzo galt i halsen, hvis man nævner gyros og rød spidskål i samme åndedrag… Men det smager altså godt. 🤷‍♂️
Hvis man ikke vil lægge sig ud med nogen grækere, så kan man jo nuppe den plain med tzatziki, kød, tomater og rødløg… 😜

Længere nede i indlægget er der også en rigtig mumsi vegetarmodel! Og der er billedet med hjemmebagt surdejspitabrød! ✨✨

Ofte bager vi selv vores brød, og det er faktisk ret nemt. Men nogle  gange har vi købt nogle virkelig lækre surdejspita i netto, som vi klart vil anbefale. (Selv om vi ikke får noget for at gøre det..)

Her får du både opskrift på fyld og gyrosbrød. 😉

//Reklame for vores webshop forekommer//

Det skal du bruge til 4 personer: 

Kødfyld:

400 g nakkekoletter fra svin

Marinade:

1 presset fed hvidløg

4 spsk olivenolie – vi har flere skønne øko jomfruolivenolier i vores shop.

1 spsk. Gyros mix fra vores webshop

1 tsk salt

2 tsk pebermix – du finder flere smagfulde varianter i vores webshop

ELLER i stedet for Gyros mix kan du bruge:

1 håndfuld frisk timian (Eller 1 spsk tørret)

2 spsk paprika

2 tsk salt

3 tsk peber

Tatziki:

(se evt. smutvejen til super smagsfuld tzatziki ved at trykke Her)

4 dl græsk youghurt 5 %

1 agurk

Saften fra 1/2 lime

1 stort fed hvidløg

salt

peber

sukker

 

 I øvrigt: 

Lidt salatblade

10-12 cherrytomater

Bredbladet persille

1/4 rødt spidskål snittet i fine strimler

1 salatløg eller rødløg i tynde skiver eller tern

1 håndfuld frisk timian

chu chum hvis du kan lide det ekstra stærkt

6 premieur hvede pita fra netto, hvis du ikke vil bage brød selv.

Nederst på siden finder du opskriften til Gyros fladbrød, som du ser billede af her ⬇

Tzasiki: 

Rør græsk youghurt, limesaft, presset hvidløg, lidt samt og peber sammen.

Riv agurken groft og klem saften ud af den. Kom den op i youghurten og bland grundigt. Smag til med salt, peber, sukker og limesaft.

Kødfyld:

Skær nakkekoteletterne op i meget tynde strimler og krydder med salt, peber, paprika, hvidløg, timian og olie. Ælt krydderierne godt ind i kødet, dæk lufttæt til, og lad det det hvile i køleskabet mindst et par timer.

Steg dit kød i lidt olie på en pande  10-15 minutter, de første par minutter ved høj varme herefter skruer du ned til medium varme.

Vegetarmodel: 

Til 4 personer skal du bruge:

4 skiver hokkaido græskar

Samme marinade som ovenfor.

Vend græskarskiverne i marinaden og bag dem i ovnen ved 185 grader til de er bløde, gyldne og møre.

Pitabrødene er surdejsmodel – opskrift fra Christine Brandt.

Nederste billede er en vegetarversion, hvor kødet er erstattet af feta samt bagt, sød kartoffel vendt i sesam.

 

Servering: 

Har du købt dine brød, luner du dem i ovnen.
Alt andet anretter du på flotte fade og i skåle, og så samler man selv sin Gyros.

En rigtig gyros rulles som et kræmmerhus om fyldet, men vi bruger ofte pitabrødsmodellen!

Tip: Er mega godt på madpakken! Enten kan du komme tzatziki i en bøtte ved siden af og komme det i pitaen ved spisetid. Eller du kan komme et stort foldet Iceberg salatblad ind i din pita, så det isolere brødet fra tzatzikien, så brødet ikke bliver blødt!

Velbekomme! 😋💥

Gyros pita brød:

2 dl koldt vand

25 g gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

200 g hvedemel

150 g durum mel

Sådan gør du:
Gyros pitabrød:

Du kommer gær, vand, olie salt og sukker op i din røreskål, og rører det godt sammen, evt på røremaskine, hvis du har.

Så tilsætter du mel og ælter det godt og grundigt mindst 5 minutter. Herefter skal dejen hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.

Derefter deler du dejen i 6 lige store stykker og folder dem til boller, der lægges i et oliesmurt fad eller tallerken og igen hæver 1 time. brød, som er ca 1/2 cm høje og 20 cm breden.

Nu er du klar til st rulle dine brød ud til en cirkel på 3-4 mm tykkelse. Gyros pita flækker man ikke op I midten, men ruller om sit fyld i stedet. Derfor så skal man ikke rulle dem alt for tykt ud.. 😜

Steg dine brød i en anelse olie på en pande, til de bliver lysebrune. Ca 1 minuts tid på hver side.

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flødebollestænger