Små surdejspizza hapsere

Lammemørbrad med kraftig portvinsauce og spidskålssalat med bagte tomater.


Her har du en spidskålssalt der sparker røv, og en kraftig portvinssauce uden smør og fløde, som komplimentere lammemørbrad helt fantastisk godt! Det samme tilbehør vil også klæde en gammeldags oksesteg eller vildt. Bon appetit! 😋

Det skal du bruge til 4 personer: 

Spidskålssalat med bagte tomater:

1 lille spidskål

12-14 cherrytomater

2 gulerødder

1 skalotteløg

1 håndfuld bredbladet persille

1/2 glas Puch feta i lage

salt

peber

sukker

dressing:

3 spsk olielage fra Puck feta på glas

1 Spsk balsamico

1 lille spsk agavesirup

1 spsk limesaft (eller citron)

1 tsk dijonsennep

1 tsk salt

2 tsk peber


(muligvis reklame, men vi får altså ikke penge for at sige det… vi kan bare godt li’ den..)

Kraftig portvinssauce uden fløde og smør;

5 dl hvid portvin (denne var en billig fidus fra netto)

5 dl kalve- eller grøntsagsfond

1 stor Skrællet gulerod I  tern

1 skalotteløg i tern

1 fed hvidløg i tern

1 gul peberfrugt i tern

1 moden tomat i tern (sådan én der er ved  at være overmoden er superduper

1 tsk ribsgelé

salt

peber

Lammemørbrad: 

4 lammemørbrad

1 Kvist rosmarin

1 fed hvidløg

25 g smør

lidt olivenolie

salt

peber

Sådan gør du: 

Spidskålssalat: 

Først halverer du tomaterne, lægger dem i et ildfast fad og drypper dem med olivenolie. Drys med salt, peber og en lille smule sukker. Bag dem ved 200 grader i 15 minutter og køl dem herefter ned. Det er meningen de skal være lidt smattede, så de kommer hænger ved i salaten.

Snit spidskålen fint.
Skræld gulerødderne og høvl fine, lange strimler af dem med en kartoffelskræller.
Hak skalotteløget meget fint, og kom alle tingene i en skål sammen med feta og afkølede, bagte tomater.

Pisk alle ingredienser til dressingen grundigt sammen, og vend det rundt i salaten. Drys bredbladet persille over.

Kraftig Portvinssauce: 

Svits alle grøntsager i lidt olivenolie og tilsæt rosmarinkvisten og peber. Det skal ikke tage farve. Tilsæt portvin og fond og kog op. Sænk varmen så det bare småbobler, og lad det stå og reducere i 3-4 timer, så der er ca halvdelen tilbage.

Tag rosmarinkvisten op og blend saucen helt glat. Smag til med salt, peber og ribsgelé.

Du kan med fordel lave saucen i forvejen, og bare varme den op ved servering. 😉

Lammemørbrad:

Puds dem af for evt sener eller fedt. Krydder med salt og peber og lad dem hvile på køkkenbordet i 1/2 time.

Varm en pande op med smør og olie, og steg de små lammemørbrad i ca 4 min på hver side sammen med hvidløgsfed i skiver og rosmarinkvist.
Lad dem hvile i 5-6 minutter, før du slicer dem op i skiver og serverer sammen med saucen og salaten.

Tip: Vi har også serveret ovnstegte kartoffeltern til, som er vendt i en god rapsolie og salt, peber og paprika. Et godt brød kunne også være et alternativ.

Pynt evt med lidt stegt bacon som på billedet 👍

 

Så er der kun tilbage at sige: til fadet! 🍽😄

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små surdejspizza hapsere