Varm, spicy salat

Små surdejspizza hapsere


Vi er VILDE med surdejspizza! Og med små pizzaer bliver det bare lidt mere delikat at gå om bord i! 👏👏 Disse er en pizza bianco med kartoffel og rosmarin, samt en tarte flambée variant med porre og peber, samt en med rødløg og bacon. Så igen både nogle uden kød og nogen med… Den med porre er ret fantastisk, hvis vi selv skal sige det.. 😃😋

//Reklame for vores webshop forekommer//

Det skal du bruge til 4-5 personer/12 små pizza’er:

Pizza bianco 4 stk:

1 stor kartoffel skrællet, skåret i meget tynde skiver og lagt i kold vand

1 spsk rosmarin

1 frisk mozzerella

lidt olivenolie – du finder flere økologiske varianter i vores webshop.

salt

peber

pizzamix – du finder den i vores webshop.

evt rosmarinblomster hvis du har

Tarte flambée med porrer og peber 4 stk:

1 porre i skiver

1 rødløg

1 spsk friskkværnet pebermix

1 frisk mozzarellakugle

2 dl cremefraice 18%

salt

pizzamix – du finder den i vores webshop

lidt olivenolie – vi har flere skønne økologiske varianter i vores webshop.

Tarte flambée med rødløg og bacon 4 stk: 

1 1/2 rødløg

2 dl cremefraice 18%

125 g bacon i tern

1 frisk mozzerella

lidt olivenolie – du finder flere øko varianter i vores webshop

salt

peber

pizzamix – du finder den i vores webshop.

Dej til 12 små pizzaer:

Gorms opskrift!

En håndfuld surdej

3 dl koldt vand

10 g gær

2 tsk sukker

400g mel typo 00

200 g semola mel (grovvalset durummel).

2 spsk olivenolie

2 tsk salt

Sådan gør du:
Dej:
Bland vand, gær, sukker og evt. surdej sammen. Når det er opløst, tilsættes halvdelen af typo 00-mel og semola. Det røres ud, til der ikke er flere klumper.
Tilsæt salt og olie, rør lidt og tilsæt herefter resten af melet over to omgange (hvis dejen føles for våd, kan du spæde op med 00 mel).
Ælt på livet løs. Dejen skal aktiveres, og det handler om manpower (eller girlpower). Efter 10-15 minutter skulle dejen begynde at blive glat og smidig at røre ved. Lav et snit i dejen og tjek, om den er skinnende indvendig.
Lad dejen hæve i køleskab i en times tid eller til dobbelt størrelse (allerbedst er det at lave den dagen før, men det er ikke ultravigtigt).

Tag dejen ud og skær den ud til 12  boller. Ælt bollerne ved at folde ind mod det samme punkt i bollen, så den får en glat og spændstig overflade. Bollen skal rette sig op af sig selv, når man trykker på den. Læg dem på en bakke og lad hvile 30 min. til en 1 time.

Du kan vælge at rulle dine pizzaer ud, men du kan også klemme/trække dem forsigtigt, så du ikke maser alt luftighed ud af dem. 😉

Læg pizzaen på et stykke bagepapir, der er GRUNDIGT klippet/foldet, så det ikke når ud over pizzastenen… det er lidt æv, hvis der går ild i bagepapiret på grillen… skulle vi hilse og sige..

Kom fyld på, og bag dem på en pizzasten enten på grillen eller ved høj varme og uden varmluft i ovnen. Sørg for din pizzasten er rygende varm, inden du går i gang, så du får lækre, sprøde bunde. 😋

 

Du kan bage 2 af gangen.

Pizza bianco:

Dup kartoffelskiverne tørre.

Smør pizzaerne med lidt olivenolie, smulder frisk mozzerella og lidt fintrevet peberrod over og læg kartoffelskiverne på, så der er luft imellem. Drys med salt og rosmarin.

Når pizzaerne er færdigbagte, drypper du med olivenolie, drysser med lidt pizzamix og pynter evt med rosmarinblomster.

Tarte flambée med porre og peber:

Hak rødløget groft og kom det i en minihakker eller blender sammen med Cremefraice og 1/2 tsk salt. Hak/blend det til en halvgrov masse. (Hvis du også skal lave Tarte flambée med løg og bacon, laver du selvfølgelig dobbelt portion af cremefraiceblandingen nu.)

Skær porren i skiver af ca 1/2 cm tykkelse.

Smør cremefraiceblandingen på pizzaen og smulder frisk mozzerella over. Sæt porreskiverne på og drys med RIGELIGT pebermix.

Når pizzaerne er færdigbagte drypper du med olivenolie og drysser med lidt pizzamix.

Tarte flambée med løg og bacon:

Rist bacontern i ovnen ved 200 grader til de er halvfærdige.

Kom et grovhakket rødløg op i en minihakker/blender sammen med cremefraice, 1 tsk peber og 1/2 tsk salt. Blend/hak til en halvgrov masse. (Skal du også lave tarte flambée med porte og løg, lavet du selvfølgelig dobbelportion af cremefraiceblandingen.)

Smør cremefraiceblandingen på pizzaerne og smuldet frisk mozzerella over.

Drys med bacontern og rødløgsringe. (Vi plejer også at lave en uden bacon KUN med løg.. 😄)

Når pizzaerne er færdige drypper du med olivenolie og drysser med lidt pizzamix.

Tip: smager OGSÅ dejlige kolde og på madpakken, og sådan nogle små pizzaer plejer at gøre lykke hos børn. 🤗

Velbekomme!

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm, spicy salat