Ovnbagt laks med syrlig smørsauce og grapefrugtsalat

Pitabrød asianstyle

Pitabrød asianstyle er en frisk vinoweekends fusion af det kendte, fyldte brød og marineret svinemørbrad eller sød kartoffel falafler, som tilsammen laver en sand fest i munden med smagen af lime, chili, soya, hvidløg og fiskesauce.

Det skal du bruge til 4 personer:

6 græske pitabrød

1 svinemørbrad

Marinade:

2 fed hvidløg i små tern

1 spsk chiliolie*

1 tsk revet, frisk ingefær

6 spsk soya

1 tsk fiskesauce

1 spsk sød chilisauce

1 spsk acasiehonning

saften fra 1 lime

1 spsk koriander (vi har brugt japansk koriander)

Fyld: 

1/2 chrispy salathoved brækket i mindre stykker

1/2 agurk i tern

20 små tomater i halve

1 rødløg i tynde ringe

1 avokado i tern

2 gulerødder i strimler (med kartoffelskræller)

2 dl edemamebønner

1 peberfrugt i terne

kernerne fra 1 kranatæble

lidt feldsalat

2 dl optøede eller friske majs

Dressing:

3 dl cremefraice 9 eller 6 %

saften fra 2 lime

2 spsk sød chilisauce

1 presset fed hvidløg

salt

friskkværnet peber

Sødkartoffelfalafler: 

Vi var i en kreativ proces, hvor vi dybt optaget helt glemte at skrive op, hvad vi brugte.. 😝 Kommer senere, når vi har prøvet igen… ❗

Sådan gør du:

Svinemørbrad:

Du starter med at pudse mørbraden af for hinder og sener. Herefter skærer du den i helt tynde skiver.

Alt til marinaden blandes og kødet kommes i. Sørg for det bliver grundigt blandet med marinaden. Dækkes til og stilles koldt i mindst 1 1/2 time – meget gerne længere.

Herefter steget du det et par minutter på en pande, hvorefter det er klart til at komme i pitabrødene.

 

Grøntsagsfyld:

Anret alt på et stort fad, så det ser smukt og indbydende ud.

Dressing:

Bland alke ingredienser grundigt og smag til. Lad det gerne trække et par timer tildækket på køl.

Server:

Lun de græske pitabrød i ovnen. Halver dem.

Sæt alt på bordet, og lad alle selv bygge deres pitabrød, med hvad de kan lide. Mums!

Tip: Er også god på madpakken, hvis man skærer den bløde midte fra agurken og tager kernerne ud af tomaten. Så undgår man brødet bliver blødt og kedeligt. Dressingen tager man med i en lille bøtte, og hælder på, når det bliver spisetid. 😉

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagt laks med syrlig smørsauce og grapefrugtsalat