Pitabrød asianstyle
Pitabrød asianstyle er en frisk vinoweekends fusion af det kendte, fyldte brød og marineret svinemørbrad eller sød kartoffel falafler, som tilsammen laver en sand fest i munden med smagen af lime, chili, soya, hvidløg og fiskesauce.
Det skal du bruge til 4 personer:
6 græske pitabrød
1 svinemørbrad
Marinade:
2 fed hvidløg i små tern
1 spsk chiliolie*
1 tsk revet, frisk ingefær
6 spsk soya
1 tsk fiskesauce
1 spsk sød chilisauce
1 spsk acasiehonning
saften fra 1 lime
1 spsk koriander (vi har brugt japansk koriander)
Fyld:
1/2 chrispy salathoved brækket i mindre stykker
1/2 agurk i tern
20 små tomater i halve
1 rødløg i tynde ringe
1 avokado i tern
2 gulerødder i strimler (med kartoffelskræller)
2 dl edemamebønner
1 peberfrugt i terne
kernerne fra 1 kranatæble
lidt feldsalat
2 dl optøede eller friske majs
Dressing:
3 dl cremefraice 9 eller 6 %
saften fra 2 lime
2 spsk sød chilisauce
1 presset fed hvidløg
salt
friskkværnet peber
Sødkartoffelfalafler:
Vi var i en kreativ proces, hvor vi dybt optaget helt glemte at skrive op, hvad vi brugte.. 😝 Kommer senere, når vi har prøvet igen… ❗
Sådan gør du:
Svinemørbrad:
Du starter med at pudse mørbraden af for hinder og sener. Herefter skærer du den i helt tynde skiver.
Alt til marinaden blandes og kødet kommes i. Sørg for det bliver grundigt blandet med marinaden. Dækkes til og stilles koldt i mindst 1 1/2 time – meget gerne længere.
Herefter steget du det et par minutter på en pande, hvorefter det er klart til at komme i pitabrødene.
Grøntsagsfyld:
Anret alt på et stort fad, så det ser smukt og indbydende ud.
Dressing:
Bland alke ingredienser grundigt og smag til. Lad det gerne trække et par timer tildækket på køl.
Server:
Lun de græske pitabrød i ovnen. Halver dem.
Sæt alt på bordet, og lad alle selv bygge deres pitabrød, med hvad de kan lide. Mums!
Tip: Er også god på madpakken, hvis man skærer den bløde midte fra agurken og tager kernerne ud af tomaten. Så undgår man brødet bliver blødt og kedeligt. Dressingen tager man med i en lille bøtte, og hælder på, når det bliver spisetid. 😉
Ingen kommentarer endnu