Rød grapefrugt salat

Ovnbagt laks med syrlig smørsauce og grapefrugtsalat

Voila! En nem, frisk og smagsfuld fiskeret, der både gør sig som yderst delikat gæstemad og hverdags treat. Den kan endda halveres i størrelse og servers som en fornem forret.

Det skal du bruge til 4 personer:

Laks:

800 g frossen laks

saften fra 1 rød grape

saften fra 2 lime

1,5 tsk salt

1/2 dl olivenolie

Rød grabefrugt salat:

1 rød grape

200 g edemamebønner

1 hjertesalat

1 rødløg

1 dl plukket bredbladet persille

2 gulerødder

evt lidt jordbærblomster eller andre spiselige blomster til pynt.

dressing: 

saften fra 1 moden lime

2 spsk olivenolie

salt

peber

Syrlig smørsauce:

200 g smør

4 pasteuriserede æggeblommer

saften fra 1 lime

frugtkød fra lime og grape

salt

Sådan gør du: 

Laks: 

Tø Larsen op.

Pres saften af 2 lime og 1 rød grapefrugt. Gem det frugtkød der bliver i citruspresseren, for det skal du bruge til smørsaucen.

Bland citrussaft med olie og salt i et ildfastfad, der passer til dit laksestykke. Det er vigtigt, fadet ikke er meget større end laksen.

Vend laksestykket i citrusblandingen, og læg det med skindsiden op. Nu lader du laksen trække i 1-2 timer tildækket i køleskabet. Vend fisken rundt et par gange.

Bag laksen i en forvarmet ovn ved 185 grader i ca 12-15 minutter, i fadet med citrusblandingen.

Fordi laksen har trukket i citrusblandingen, er den blevet tilberedt, lige som en ceviche, og  skal detfor have kort tid i ovnen.

Rød grapefrugtsalat:

Skyld hjertesalat og bræk den i mindre stykker.

Skræld gulerødderne og skær dem i lange strimler med en skrældekniv.

Skær rødløget i tynde ringe.

Skær skralden af grapen, og skær fileter ud mellem de bitre hinder.

Edemamebønnerne overhældes med kogende vand og drypper af.

Bland dressingen grundigt og giv den godt med salt og peber.

Vend det hele sammen på et fad og pynt med jordbærblomster eller lidt persille.

Syrlig smørsauce:

Dette er en luksusudgave af smørsauce, som leder tankerne hen mod hollandaise… 👏👏 Det er vigtigt alle ingredienser har samme temperatur ved tilberedning, så tag det hele ud af køleskabet på én gang!

Kom saften fra lime, det gemte frugtkød fra lime og grape, æggeblommer og smør skåret i tern i en tykbundet gryde.

Ved svag varme pisker du din sauce som en sindsyg, mens den smelter sammen og bliver varmet op. Den tykner let men må for Gud skyld ikke koge!!!

Smag til med salt.

Så er du klar til at servere, enten ved at stille det hele på bordet, så man selv tager fra fadene, eller anrettet med som på billedet.

Rigtig god fornøjelse! ✨✨✨

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød grapefrugt salat