Hvorfor er der kød på billederne med vegetarmad❓⁉️❓🧐

Mumsi berliner med creme


Vidunderlige snaskede berlinere med hjemmelavet vaniliecreme i midten. Ej så er der altså ikke et øje tørt hos vinoweekends!

Det skal du bruge:

dej:

1 1/2 dl mælk

20 g gær (frisk eller tørgær)

25 g sukker

1 æg

60 g smør

1/2 tsk salt

300 g hvedemel

vanilje creme:

1 1/2 dl sødmælk (almindelig mælk kan også bruges)

1 stang vanilje (eller 2 tsk vaniljepasta)

2 Pasteuriseret æggeblommer

35 g sukker

1 1/2 spsk maizena

I øvrigt:

ca. 2 liter smagsneutral olie

lidt sukker

sådan gør du:

Dej:

Start med at smelte smørret over svag varme. Når smørret er smeltet hælder du mælken i og lader det stå et øjeblik til det er lunten.

Smuldre gæren ned i en skål og kom smør-mælkemassen og sukker ned til gæren. Rør til gæren er opløst. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør til der ikke er mere tørt mel. Tilsæt nu resten af melet, salt og æg, og ælt Dejen ca 10 min. Dejen skal være smidig og blød.

Lad dejen Hæve overdækket i 1 time ved stuetemperatur eller til næste dag i køleskabet.

Vanilje creme:

i en skål pisker du æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en lys og luftig æggesnaps. Kom maizena op i æggemassen men uden at røre det ud i massen. I en lille gryde varmer du mælk og de tomme vaniljestænger op til lige under kogepunktet (vaniljestænger kan undlades). Når mælken simre hælder du den i en tynd stråle op i æggemassen mens du pisker. Hæld nu massen op i gryden igen og bring cremen i kog imens du pisker med et piskeris (det er vigtig at piske konstant så cremen ikke brænder på) når cremen har kogt et par minutter og er tyknet slukker du for varmen og kommer den op i en ren bøtte eller skål med film over og stil den på køl til den er helt kold min. 1 time (tip: læg filmen helt ned på cremen så dannes der ikke kondens).

Sådan laves de:

rul dejen ud i ca. 1 1/2 cm tykkelse og udstik små cirkler med en udstikker eller et glas.

Kom de små dej cirkler på et stykke bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i ca. 1 time. Når de små cirkler har hævet varmes olien op til ca. 170˚.
Når olien er varm kommer du 2-3 berlinere i den varme olie. Giv dem ca 2 min. På hver side (tit vil berlinerne synke til bunds i starten og derefter komme op til overfladen det er helt ok). Tag berlinerne op af olien og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.

Når alle berlinere er friteret triller du dem i sukker. Tag cremen ud fra køl og kom den i en sprøjtepose med eller uden tyl ( man kan godt bruge en frysepose istedet for en srøjtepose) lav nu et lille hul i siden på berlinerne og fyld cremen i.

Sæt tænderne i! 😁😁😁

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor er der kød på billederne med vegetarmad❓⁉️❓🧐