Jordskokkesuppe med jordskokkechips

Livet i en famile der både rummer vegetarer og meatlovers

I vores familie er vi både nogle, der overhovedet ikke spiser kød, og nogen der får nærdødsoplevelser, hvis de ikke får kød minimum 2 gange dagligt!! Det var i starten noget, der kunne give MANGE hovedbrud, når der skulle laves mad, planlægges madplaner eller handles ind.

OG det betød enten en milliard gryder og pander og besværligheder, når der skulle laves mad… ELLER rigtig meget dårlig stemning!

Vi tænker andre familier sikkert står i det samme. Måske har I allerede fundet den magiske nøgle til problemet, og løst det. Så vil vi rigtig gerne høre jeres bud på gode løsningsforslag.

Hvis I ikke er kommet frem til noget endnu, I synes er brugbart, for jeres familie, så følg med her på blokken. Forhåbentligt kan vores reflektioner og forslag være med til at give inspiration til mere harmoni og mindre stress omkring måltiderne.

Da den første vegetar meldte sin ankomst i familien, var det ikke fra den ene dag til den anden. Løbende var der nogen, der fik mindre og mindre lyst til at spise kød. Ikke fordi det var synd for dyrene, men fordi det ikke længere smagte. Og konsistensen var også øv. Til sidst kørte vi pænt meget rundt i kylling, kylling og kylling… men så forsvandt appetitten på det også!

Vi forsøgte os med “pipfri” og andre køderstatningsprodukter. Men hvis det er smagen af kød, man har det svært med, så er det jo ligesom hip som hap.

Så endte vi ud med at lave flere forskellige middagsretter retter og madpakkeretter… pyyyy… pænt anstrengende og pænt dyrt!

Og den der med: “hvis du ikke kan spise det der er på bordet, så må du tage en rugbrød” den følte vi heller ikke holdte.. Så var der minimum 2 der altid skulle spise rugbrødsmadder, hvad enten der blev serveret vegetarisk eller kødretter.

Og skal man som familie ikke også rumme hinanden? Og med store børn og en travl hverdag, er det så ikke også ved aftensmaden, vi skal samles om noget, snakke sammen, hygge sammen, finde hvile sammen, være familie sammen? Det følte vi.

Desuden vil vi gerne lære vores børn, både at sætte pris på forskellighed på os mennesker, og på at samles om middagsbordet, men også at det er vigtigt at respektere hinanden og gøre plads til at prøve noget nyt. Uanset om det er ved middagsbordet eller generelt i livet. (Ok der er liiige undtagelser så som f.eks. Hash og stoffer …men altså i det store billede ik`)

Langsomt er vi nu blevet bedre til at tænke i retter, der både kan serveres som vegetarisk og som kødret. Bevares der er muligvis altid lidt mere tilbehør til vores retter, og måske kræser vi også mere for madpakkerne, end gennemsnittet af familier. Men det gjorde vi nok også tidligere. For sådan er vi ligesom bare.

Her på bloggen vil vi lægge retter op, hvor man kan vælge til eller fra på tilbehøret, så både vegetarer og meatlovers kan gå fra bordet med følelsen af et lækkert måltid.

Rigtig god læse- spise- og madlavningslyst! Og smid endelig en kommentar, der også kan inspirere os.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordskokkesuppe med jordskokkechips