Vegetarburger med sød kartoffel og 3 slags løg

Mørbradbøf med fyldt kartoffel, frække rabarber og rødvinssauce.

 


Uf da dette er et syndigt, lækkert måltid!

Her guffede vi en oksemørbradbøf til det her helt amazing tilbehør. Men du kan sagtens bruge svinemørbrad eller helt springe kødet helt over.

Familiens vegetar er vild med fyldte kartofler, og kan sagtens være med på retten, hvis saucen laves på grøntsagsboullion, og der er rigeligt med asparges, champignon og grillede rabarber UDEN bacon! 😉

Der forekommer reklame for vores webshop i opskriften.

 

Det skal du bruge til 4 personer: 

Bøffer:

4 mørbradbøffer af 3-4 cm tykkelse (hvis svinemørbrad så 8)

4 spsk smør

4 spsk rapsolie (du finder en kvalitetsolie i vores shop)

Onkels steak peber (du finder den i vores shop.)

salt

1 fed hvidløg i skiver

lidt frisk timian eller rosmarin

 

Fyldt kartoffel:

5 bagekartofler 🥔

Evt 1 sød kartoffel

1/2 porre

4 dl cremefraiche (vi brugte 9% – det kan man gøre som man lyster)

Evt 1 gulerod. 🥕

2 pasteuriserede æggeblommer

salt

peber

 

Frække rabarber:

8 stængler mellemstørrelses rabarber ( du kan også bruge friske, grønne asparges, hvis du ikke kan få rabarber.)

8 skiver bacon 🥓

peber

lidt flydende blomsterhonning.

 

Rødvinssauce:

2 løg hakket fint

100 g champignon hakket fint

2 fed hvidløg hakket fint

1 dl balsamico

1 tsk onkels steak peber

salt

2 tsk flydende honning

en lille håndfuld frisk timian

7 dl rødvin af ( + et par dl til kokken at sippe til madlavningen 🍷 👍)

5 dl okse- eller grøntsagsboullion  (en terning er ok 💁‍♀️)

 

I øvrigt:

På tallerknen har vi også lidt champignon i skiver

2-3 grillede, grønne asparges pr portion.

Bredbladet persille til pynt.

Sådan gør du: 

Rødvinsauce:

Den her bandit skal du i gang med i rigtig god tid, da den minimum skål småboble  3 timer! Fordelen er, du kan lave den i forvejen, og bare varme den op, når der skal serveres.

Løg, hvidløg og champignon svitses til løgene er klare. (Ca 2 min) Hæld balsamico, honning og peber på, og reducer, til balsamicoen er halveret. Tilsæt rødvin, boullion og timian og lad den hygge sig 3-4 timer ved svag varme. Den skal bare småboble, og reducere.

Smag til med salt, og hvis du ikke synes den har helt den rette tykkelse, kan du hjælpe den med et par skefulde maizena oprørt i 1 dl koldt vand. Men kom kun en anelse i rødvinsaucen ad gangen! ☝ Det skal jo blive til SAUCE og ikke SÅÅVS! 🤓

Tricks og snyd: Hvis du ikke har mod på at gå i gang med saucen, så KØB en! Ved opvarmning smager du til med timian, balsamico og salt og peber. Lad det koge godt igennem ved omrøring. Voila! 👨‍🍳👩‍🍳

Oksemørbradbøffer:

Tryk bøfferne lidt på mavsen, så det bliver fine, runde, tykke bøffer. Krydre med salt og peber. (Ikke spare – ikke spare på krydderierne..) Lad bøfferne hvile ved stuetemperatur en times tid, et sted hvor hunde, katte eller børn ikke kan nå!

Smid bøffen på en rygende varm pande UDEN FEDTSTOF. Når den er blevet brun og har stegeskorpe på den ene side, vender du bøffen, giver den lidt varme, før du skruer lidt ned for varmen og tilsætter en klat smør, lidt frisk timian eller rosmarin, og hvidløg. Hvidløget må ikke branke, så bliver det bittert, så hiv det af igen, hvis du synes det bliver lige lovlig gyldent! Overhæld bøffen med stegeskyen med en ske et par gange. Brug et stegetermometer og tag bøfferne af, når de har en kernetemperaturen på 55 grader. Så er den medium stegt, med en fin rosa farve. Lad bøfferne hvile i 3-5 minutter, før du servere.

Fyldte kartofler: 

Gå i gang med kartoflerne 2 timer før du skal servere. Vask kartoflerne godt og grundig og tør dem af. Skær et LILLE kryds med en kniv i toppen. Pak kartoflerne ind i sølvpapir og bag dem i ovnen ved 200 grader, til de er møre. (Og det kommer jo an på størrelsen, hvornår det er 🤷‍♀️… men prøv først med en time.

Skræld den søde kartoffel og guleroden, og gør porren ren. Skær det hele ud i mindre skiver, og kog møre UDEN salt.

Når bagekartoflerne er bagt færdige, tager du dem ud af sølvpapiret og lader dem køle lidt af. Tryk dem forsigtigt på maven og grav kartoffelmosen ud af skralden. Lad ca 1/2 cm blive siddende, ellers kollapser skralden.

Mos sød kartoffel, gulerod og porre ved at trykke et piskeris ned i det. (Eller brug en kartoffelmoser.) Bland kartoffelmosen i og mos videre. Tilsæt cremefraiche, peber, salt og æggeblommer. Mos videre… Det skal kunne komme igennem en stor tyl…

Kom massen op i en sprøjteposen med stor tyl, og fyld kartoffelskralderne på ny. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Er du uheldig, dine kartoffelskralder går i stykker, så kom det op i muffinforme i stedet. 😉💁‍♀️

Frække rabarber.

Skyld og tør rabarberne. Skær bladet fra. Drys med peber.  Omrul hver enkelt med en Skive bacon, og steg dem gyldne i ovnen ved 200 grader. Tag dem ud af ovnen og dryp med honning.

Asparges og champignon.

Rist asparges  og champignonskiver på en tør pande, til de har taget lidt farve. Tilsæt en klat smør, drys med salt og vendt dem rundt i smørret. Asparges skal ikke steges helt bløde, men fortsat være sprøde og have bid.

Anret hele molitjavsen og pynt med persille. Server resten af rødvinssaucen til.

Bon appetit! 🍷😊

Tip: 

Hvis du gerne vil have en lækker og anderledes salat til, så prøv at se DENNE HER!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetarburger med sød kartoffel og 3 slags løg