Pasta a la Ulrich

Sommersalat med asparges og kartofler

 

Jeg kan ikke lide pølser! I hvert fald havde jeg det sådan i 42 år og indtil for ganske nylig…

Faktisk havde jeg det sådan her med pølser: 🤐🤢🤮‼ Rædslen var børnefødselsdage med røde pølser fra gryde..

MEN så smagte jeg én med masser af kvalitetskød. 🧐 Og så var snakken jo en ganske anden. 😊

Her er den præsenteret sammen med en rigtig frisk og mættende sommersalat, som jeg bestemt kunne finde på at spise helt uden tilbehør. (Det samme gør sig dog ikke gældende for pølsen endnu.)

Det skal du bruge til 4 personer:

500 g kolde, kogte kartofler i tern (kogt med salt, så de er faste)

Et bundt asparges

en håndfuld bønner

2 dl ærter

2 dl edemamebønner

ca 20 små tomater halveret (vi brugte denne gang  datterino)

1/2 pose feldtsalat (Sådan en skyllet og spiseklar er jo guld.. 🤩)

2 spsk smør

Lidt bredbladet bredbladet persille til pynt.

Dressing:

4 dl creme fraiche 9% ( ok at bruge 18% hvis man er mere til det..)

1 dl god mayonnaise

saften fra 1 lime

1 spsk sennep

1 håndfuld bredbladet persillet hakket eller klippet fint.

salt

peber

en knivspids sukker

Sådan gør du:

Aspargesen skal have knækket det nederste, trævlede af. Den ved præcis selv, hvor det rigtige knæksted sted er, hvis du bare bøjer lidt forsigtigt. (Smart med samarbejdsvilling grøntsager!👏)

Rist aspargeserne på en tør pande, til de får lidt farve. Drys med lidt salt og tilsæt 2 spsk smør. Læg dem til afkøling på en tallerken.  Kom bønnerne på panden og rist også dem i smørret. Grøntsagerne må endelig ikke ristes i smadder! 😱 De skal bare liiiige tage lidt farve men beholde et sprødt bid. 😉

Hvis du bruger frosne ærter og/eller edemamebønner, så tør du dem op, ved at komme dem i en sigte, og overhælde dem med kogene vand. De må endelig ikke ligge og koge i en gryde. Så bliver de til små, rynkede armygrønne soldater. 😳

bland alle ingredienser til dressingen, og smag til med lime, salt, sukker og peber. Spar nu endelig ikke på det! 😉

Så anretter du alle grøntsager smukt på et stort fad, og lader en gavmild stribe dressing dryppe ned over midten. Server resten af dressingen til.

I med gaflen folkens! 🍽🤗

Sommersalaten smager også skønt, serveret til en stegt kotelet eller et stykke laks.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta a la Ulrich