Ravioli med spinat
Hjemmelavede ravioli er så delikat, og kan både serveret som forret, som selvstændig hovedret eller som tilbehør. De er slet ikke så vanskelige selv at lave, så prøv dem endelig. Hjemmelavet pasta overgår bare alt!
Det skal du bruge:
pastadej:
60 g frisk spinat
500 g tipo 00 hvedemel
4 æg
Spinatfyld:
40 g frisk spinat
150 g mascarpone
20 g revet parmesan ost
1 1/2 tsk salt
1 tsk peber
Endvidere:
3 spsk. god olivenolie
30 g. Ristede pinjekerner
Evt. lidt frisk løvstikke
Sådan gør du:
Pastadej:
Kog frisk spinat i ca. 7 min, hæld vandet fra og blend den kogte spinat til helt fin mos. Ælt hvedemel, æg og spinatmosen sammen til du har en ensartet dej uden klumper og som ikke klistre til dine fingre. Stil til side imens du laver fyldet.
Spinatfyld:
Kog frisk spinat i ca. 7 min, hæld vandet fra og blend den kogte spinat til helt fin mos. Rør mascarpone, parmesan, spinatmos, salt og peber sammen i en skål (smag evt. til med lidt mere salt og peber).
Ravioli-making:
Del pastadejen i 4 ca. lige store dele, *rul 2 af stykkerne ud til en rektangel (de skal være omkring 3 mm tykke). Hvis ikke du har en pastamaskine kan du sagtens rulle dem ud i hånden. Du har nu to pastaplader, som er ca lige store.
på den ene pastaplade lægger du små klatter fyld, dup med lidt vand omkring fyldet, placer den anden pastaplade ovenpå, tryk forsigtigt rund om fyldet og stik dem ud med en udstikker eller et lille glas*.
Gentag fra *-* med de to sidste stykker dej.
Kog dine ravioli i saltet vand i ca. 10 minutter.
Servering:
Hæld lidt olie i en kop sammen med den sidste spiseskefuld blendede spinat og rør det grundigt sammen.
Anret dine ravioli på tallerkner, dryp med den grønne spinatolie, drys med ristede pinjekerner og pynt evt. med lidt løvstikke.
Ingen kommentarer endnu