Gammeldags æblekage med æblekompot og julesirup
Julens lækreste gammeldaws æblekage får du med denne æblekompot med julesirup!
Den er top nem at lave, og kan sagtens forberedes dagen før du gerne vil servere den! Og hvis man bruger Red Moon æbler, er man jo i julehumør, allerede inden man har smagt!
//Reklame for vores familiebiks forekommer//
Det skal du bruge:
æblekompot:
330 g æbler i tern, vi har her brugt Red Moon
1/2 dl vand
1 dl julesirup fra Samsø landkøkken, som du kan købe i vores webshop
Crumble:
50 g havregryn
100 g smør, blødt
45 g sukker
50 g hvedemel
50 g valgfri nødder, vi har brugt mandler og hasselnødder
Endvidere:
lidt piskefløde
Sådan gør du:
Æblekompot: start med at skrælle dine æbler og skær dem i tern på ca 1,5•1,5 cm. (Du skal have 330 g efter de er skåret)
Kom æblerne i en gryde sammen med vand og varm det op til lige under kogepunkt, lad det simre et par minutter, skru nu ned på lav varme og lad massen simre under låg til de næsten er møre. (Husk at rør i det engang imellem!)
Når æblerne er møre (de skal stadig have en smule bid) tages gryden af varmen. Rør nu julesiruppen i og stil deN på køl til det er helt koldt.
Crumble: hak nødderne groft og kom dem op i en skål sammmen med alle ingredienserne, rør det sammen. Fordel det på en bageplade med bagepapir og bag det i 10-15 minutter ved 175˚ varmluft ovn.
Servering: fordel æblekompotten i 5 glas, kom lidt crumble ovenpå, pisk fløden til blød skum og kom et par skefulde i hvert glas. Pynt evt med frysetørret hindbær. Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu