Bearnaise sauce

Julens hyggeligste æbelskiver

Nu er 1. Søndag i advent liiiige om hjørnet! Jeg glæder mig.. men jeg synes også det er lidt mærkeligt. Pludselig gik det hurtigt hva’ !
Hos os plejer vi at holde lidt familie-adventshygge, og her den første søndag, skal det være disse: JULENS HYGGELIGSTE ÆBELSKIVER, med skøn overraskelse i midten af æblekompot i julesirup.
Vi er alle 5 helt vilde med dem, og for os er det indbegrebet af julehygge! 🤶🏻🎅🏻

Det skal du bruge (15-20 stk):

Æbleskiver:

280 g hvedemel

1/2 tsk salt

5 spsk sukker

1/2 tsk stødt kardemomme

1 tsk natron

1/2 tsk bagepulver

3 æg

4 1/2 dl kærnemælk

2 spsk Smør

1/2 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta)

smør til stegning

 

Æblekompot:

170 g syrlige æbler i tern (vi har brugt red moon æbler, fordi de er så smukke, røde.)

1/2 dl vand

1/2 dl Julesirup fra Samsø landkøkken, som du finder i vores webshop.

Endvidere: 

flourmelis til servering

 

Sådan gør du:

Æblekompot:

Start med at skrælle dine æbler og skær dem i tern på ca 1•1 cm (du skal have 170 g efter de er skåret)

kom æblerne i en lille gryde sammen med vand og varm det op til lige under kogepunkt og lad det stå og simre i et par minutter. Skru nu ned på lav varme Og lad æblerne simre Under låg til de er møre (Husk at rør i det engang imellem!)

Når æblerne er møre (de skal stadig  have en smule bid) tages de af varmen. Rør julesiruppen i æblerne. Stil kompotten på køl til det skal bruges.

Æbleskiver:

Start med at skille æggene i blommer og hvider, kom blommerne i en skål og hviderne i en anden skål.

Kom kærnemælk i skålen med æggeblommer og rør det sammen. Kom nu mel, salt, sukker, kardemomme, natron, bagepulver og vanilje i og pisk det sammen til der ikke er nogle klumper i dejen. Smelt smøren og rør det i dejen.

Pisk æggehviderne stive og vend det forsigtigt i dejen af to omgange.

Stegning: Kom æblekompotten i en sprøjtepose (en frysepose kan også bruges) uden tyl.

Opvarm æbleskivepanden, og kom lidt smør i hvert hul.

(Hvis du ikke har bagt æbleskiver før, kan det være en god ide kun at stege en halv pande af gangen)

fyld hullerne 3/4 dele op med dej, vent ca 10 sekunder, vend æbleskiverne en halv omgang (Brug evt en lille gaffel, en kødnål eller et træspyd), fyld lidt æblekompot i hver æbleskive, vend nu æbleskiverne helt om.

Vend æbleskiverne engang imellem til de er gennembagt, og sådan fortsætter du til der ikke er mere dej.

Servering:

Fordi disse æbleskiver har lækkert æbelkompot i midten, servere vi kun flourmelis til. Men det er jo smag og behag, og i julen skal man bestemt gøre det man føler mest for!

Det nederste billede er en gammeldags æblekage med Red Moon æbler. Der kan man virkelig se, hvor smuk æblekompotten bliver, med disse æbler.

Velbekomme! 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bearnaise sauce