Østers med brombærvinaigrette

Østers med hindbær.

 

Denne østers appetizer kan både laves med friske østers eller med grillede. Hvad man bedst kan lide er en smagssag. Jeg foretrækker mine ferske, men kan også lide dem varme fra grillen.

Hvis dine østers er meget store, kan det være fint at grille dem.

De mennesker der har det lidt svært ved tanken om rå utilberedte østers, vil ofte kunne lide dem grillede.

Billederne er af grillede østers!

Det skal du bruge: 

12 friske østers

12 friske hindbær

2 modne lime (saft og lidt revet skal)

friskkværnet pebermix

Sådan gør du: 

Ferske: 

Fordel ca 1 tsk limesaft på hver østers og pluk et hindbær over. Krydder med friskkværnet pebermix og lidt friskrevet limeskal og server straks! 😋

Grillede: 

Læg de uåbnede østers på en grillrist med den buede side nedad. Grill dem i 4-7 minutter (alt efter størrelse) til de åbner sig lidt og der begynder at boble lidt væske ud.

Lad dem køle en anelse af og åben dem herefter ved musklen (der hvor de er smallest og har en buet spids) med en spids kniv. Har fungere det med en grillkniv!  Se evt. youtube video med Claus Holm, der på meget pædagogisk vis, forklarer det let og elegant!

Gør som ovenstående med lime, peber og hindbær, og server straks!

Tip: De grillede østers får mere struktur end de ferske, og du kan derfor med fordel tage dem ud af skallen, i den du anretter dem på et fad med lime og hindbær.

Rigtig hjertelig velbekomme! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Østers med brombærvinaigrette