Græsk Salat

Østers med brombærvinaigrette

Østers er havets guld, hvis du spørger mig. Og meget morsomt at tænke på, stenaldermennesket (for Gud skyld ikke stenaldermanden.. det kunne misforståes!)  fes rundt i sin skinduniform og kastede tonsvis af gratis østers ned i sin stenaldermawse..  Mens vi i det 20. Århundrede anser det som en relativ “fin” og også lidt “præstigefuld” spise, der bl.a. bliver serveret på restaurenter af en hvis standart!

Uanset så smager de SKØØØØNT! Og de kan laves på alverdens måder! Denne er naturel (læs RÅ) med en lækker marinade af skalotteløg i brombærvinaigrette og frisk lime og/eller citronsaft.

Det skal du bruge til 12 stk østers: 

12 friske østers

1/4 dl brombærsalatsirup

1/4 dl æbleeddike eller hvidvinseddike

1 skalotteløg i bittesmå tern

1/4 tsk peber

lidt dild til pynt

1 citron/lime i både

Evt friske brombær

Evt knust is til servering

Sådan gør du: 

Bland brombærsalatsirup, eddike og  peber grundig sammen. Bland de bittesmå skalotteløgstern i, og lad det trække, til du er klar til servering.

Opbevar østers og vinaigrette på køl lige indtil servering.

Åben dine østers ved at bruge en æsterskniv eller anden spids, tynd kniv. Her fungerer det bedst med en steakkniv! (Østerskniven er på ønskesedlen!)

Hold østersen med et viskestykke og lirk den op ved musklen, der hvor østersen ligesom har en slags spids. Når den er løsnet, skær du den fri rundt langs kanten. Se evt Claus Holms meget pædagogiske vejledning på YouTube 👍

De åbne skaller anretter du (evt på is) på et fad eller tallerken, hvor du har dryppet lidt skalotteløg (som nu er blevet rosa og MØGPÆNE) ned i hver østers sammen med et par dråber vinaigrette. Pynt med finthakket dild og server citron og/eller limebåde til, som man lige giver den et skud af, inden den hapses! 😉

💜 En lille variation er at plukke et friskt brombær over lige unden servering 💜 Se nederste billede. 💜

Tip: Nu er det jo ikke sådan at man SKAL snuppe hele fidusen i én mundfuld lige fra skallen. Det er faktisk helt ok at løsne din østers fra skallen, og liiige dele den i 2-3 stykker, inden du går til stålet -som man siger!

Husk det hvis du inviterer gæster på østers, og ikke lige ved, hvor garvede østersspisere de er! Lad alle få hver deres tallerken OG kniv og gaffel!

Hvis du ikke er en garvet østers spiser, så lad for Guds skyld være med at glo for meget på den… det er ikke det smukkeste syn… men det kan den jo altså ikke gøre for. Og vi ved jo, det ikke er udseendet der betyder noget, men det indre!

Du finder brombærsalatsirup, æbleeddike og mange andre lækre sirupper og eddiker i vores shop, ved at følge linket Her

 

Af hjertet: Velbekomme! 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græsk Salat