Grønkålssalat med soya-mandler

Æblekage med Red Moon æbler

Er der noget som en rigtig saftig sukkerbrøds æblekage med en go’ skefuld creme fraice til?! Nej vel..!  Så kan det ruske og regne lige så tosset det vil, så længe man kan sidde tørt indenfor i stearinlysets skær og guffe æblekage. At denne så er lavet med Red Moon æblet, gør den kun endnu bedre. Red Moon egner sig rigtig godt til en kage som denne, hvor syrligheden i æblet, rigtig spiller op mod det søde sukkerbrødsdej. Og hvilken farve!! Prøv – den er sygt god. Haps! 😋

Det skal du bruge:

Æblekage:

250 g blødt smør

250 g sukker

3 æg

170 g hvedemel

30 g rismel

1 tsk. kanel

1 nip salt

3/4 tsk. bagepulver

2-3 æbler (her har vi brugt RED MOON)

Ca. 3 spsk. rørsukker

Endvidere:

lidt creme fraiche

 

Sådan skal du gøre:

Kom smør og sukker i en skål og pisk det hvidt og luftigt. Kom æggene i et ad gangen og pisk de kort sammen. Sigt hvedemel, rismel og bagepulver ned i blandingen og vend det forsigtigt i dejen. Vend kanel og salt i dejen.

Kom dejen op i en 20-25 cm. springform Beklædt med bagepapir i bunden og som er smurt langs siden.

Skræl æblerne og skær dem i ca. 1,5 cm. tykkelse. Tryk æblebådene ned i dejen, drys rørsukker på toppen og bag kagen i 35-45 minutter ved 175˚ varmluft.

Du kan også lægge tynde æblebåde i cirkelformet mønster på toppen som pynt, inden du bager. (Hvis toppen begynder at blive meget mørk kan man dække formen med et stykke staniol).

Lad kagen køle af og server med lidt creme fraiche ved siden af. Drys med lidt kanel til pynt!
God fornøjelse!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med soya-mandler