Tomatsuppe med salat- og rejefyld

Crunch sushi


Alt sushi, med fersk fisk og grøntsager  er helt fantastisk, hvis du spørger mig! Faktisk har jeg et center i hjernen, der kun beskæftiger sig med, hvor mit næste sushimåltid skal komme fra 24/7!  Til et glas festlige bobler, predinnerdrink eller et  køligt glas hvidvin/rosé, passer de her crunch sushi heeeelt perfekt. Muuuums!! 😋 Perfekt starter til nytårsaften!! 🍾🥂✨✨

Det skal du bruge til 4 personer:

Ris:

150 g sushiris

3 dl vand

3 spsk riseddike

1 1/2 spsk sukker

1 tsk salt

Fyld: 

1 pk tangplader

lidt fersk tun i stænger af 1×1 cm tykkelse  (husk at fryse det ned i 24 timer inden brug, så du ikke får parasitter med som “bonus”…)

evt lidt hakket surimi til børn

1 Avokado i tynde skiver

1 forårsløg i tynde strimler

1/5 agurk i tynde stænger uden det bløde i midten

Crunch: 

1/2 pk tempuradej

3 dl Panko rasp

rapsolie til frittering

Endvidere: 

spisepinde

soya

chilimayo

evt tangsalat

Sådan gør du:

For at sushi bliver lækkert, må man være Grundig med risene. De skal skylles mange mange gange i koldt vand, indtil vandet, man hælder fra, er klart! Lad dem herefter trække 30 minutter og hæld bandet fra.

Kom herefter risene i en tykbundet gryde med tætsluttende låg, og kog dem op med 3 dl vand. Når de koger skruer du ned og lader dem dampe i 20 minutter. Sluk for varmen men lad dem stå og trække i gryden i 30 minutter.

Bland vineddike med salt og sukker.

Herefter hælder du risen ud på et STORT fad, og drypper med riseddike-blandingen. Vend det forsigtigt men grundigt rundt. Køl helt af.

klip 4 cm af din tangplade.

Nu kommer du et mega tyndt lag ris på din tangplade pånær på den sidste cm i bunden. (Det hjælper at have fugtige fingre.,)

1/4 inde på risen kommer du dit fyld i en stribe. Min favorit er fersk tun, avokado og lidt forårsløg.

Dup det stykke tangplade, der ikke har fyld på, med vand, så den kan “lime” sig fast!

Rul din sushi. På en sushimåtte.

Bland tempuradejen efter anvisning på pakken, og dyp først din sushirulle her i, så det dækker overalt, og herefter i pankmel.

Frittér dine sushi ruller i rapsolie i en gryde eller frituregryde ved høj varme, til de bliver gyldne, men uden fisken indeni bliver tilberedt.

Skær rullerne ud og servér med soya, chilimayo og evt tangsalat.

Velbekomme! 🥂🍾✨🍣✨

 

Tip: En anden lækker hapser til bobler finder du HER og HER.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsuppe med salat- og rejefyld