Luksus Fiske burger

Vegetar sandwich med spidskål og barbecuedressing

Denne sandwich er sprød og frisk med spidskåls coleslaw og har masser af umami med grillede auberginer.

Hvis du har lyst til at se opskriften på vores vegetarburger med 3 slags løg, som også kan bygges som sandwich, finder du den HER.

Når vi laver sandwich og burgere laver vi altid både nogle vegetariske og nogle til  “the meatlover.”

Vi har eksperimenteret en del og også fundet ud af, det giver mest mening for os, hvis flere komponenter kan passe i begge slags!

Denne fidus passer godt sammen med Pullet pork, hvis man også skal lave nogle med kød.

Reklame: den fine hvidriflede tallerken fra Royal Copenhagen er på tilbud lige nu HER.

Det skal du bruge til 4 personer: 

4 Sandwichbrød (På billedet er det hjemmebagt surdejsbaguette)

1/2 spidskål

3 gulerødder

8-12 skiver aubergine a 1 cm tykkelse

saften fra 1 lime

4 dl cremefraice 9 eller 18 procent

1 dl god mayo

1 spsk sennep

1 nip sukker

salt

peber

lidt Olivenolie

Barbecuedressing:

2 1/2 dl ketchup

1 spsk soya

1 spsk æblecidereddike

3 spsk brun farin

1 tsk stærk paprika

1 presset fed hvidløg

salt

peber

Sådan gør du: 

Coleslaw og aubergine:

I en skål blander du cremefraicen med sennep,  1/2 dl Mayo, saften fra 1/2 lime og smager til med sennep, salt og sukker.

Snit spidskålen i meget fine strimler, og riv gulerødderne. Kom det op i skålen og bland grundigt med Cremefraice-dressingen.

Dryp dine aubergineskiver med saften fra 1/2 lime og pensel med lidt olivenolie på begge sider. Krydder med salt og peber.

Grill eller bag dine aubergineskiver til de er gyldne og bløde.

Barbequedressing: 

Rør alle elementer meget grundigt sammen til farinen opløses. Smag til med salt, peber og stærk paprika. (Du kan evt bruge lidt chili, dammen med alm paprika.)

Servering: 

Lun evt dine brød, og smør dem herefter med lidt Mayo. Kom coleslaw og aubergineskiver på, og hæld lidt dressing over, inden du kommer låg på.

Værsågod og spis! 🔥💃🏼💃🏼💃🏼🔥

Tip: fidusen er også god på madpakken. Her kommer du bare coleslaw og dressing i særskilte bøtter, og bygger din sandwich, når du skal spise. Så undgår du, brødet bliver blødt.

Man kan også komme coleslaw, aubergine og dressing i en bøtte, og spise den med gaffel og brød til. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus Fiske burger