Svampe toast

Ovngratinerede, små Tortillas


Når man føler, man er ved at få en vinterdepression i juli måned, fordi man ikke får fyldt energi depoterne op (som man plejer,)  med VARME, SOL,  CIKADESANG og LUNT HAVVAND, så må man jo gøre noget! 😱
Vi lavede tortillas med hele svineriet! Smæk på smag og farver, så man kan blive glad i låget igen. 🌺🌺🌺 Og så udryddede vi lige coronas!!💪💪💪 Eller i hvert fald dem vi havde i køleskabet… 🍻 Lidt har også ret… og vi må jo alle hjælpe til! 😎😎😎 Hvis du er lige så vild med mexicansk mad, som vi er, har du måske også lyst til at se Burger mexican style

Til tortillas til 4 personer skal du bruge:

Tortillas:

8 små fuldkorns tortilla pandekager

1/2 kogt kylling (hvis du altså ikke ikke bare tager den vegetarisk!)

2 gulerødder revet groft

1 porre i tynde skiver

1 rødløg i små tern

1/2 squash i små tern

1 peberfrugt i små tern

Saften fra 1-2 lime

1/4 dåse kikærter

3 store tomater i tern

2 fed hvidløg i små tern

3 spsk spidskummen

2 spsk paprika

1 spsk pebermix

3 tsk salt

1 dl olivenolie

125 g revet cheddarost

Salsa:

1 rød peberfrugt

500 g tomater i forskellige farver i små tern

1 rødløg i bittesmå tern

1 grøn chili i Bittesmå tern

1 stort fed presset hvidløg

Saften fra 1 moden lime

3/4 dl olivenolie

salt

peber

3 spsk hakket/klippet koriander. (Her skilles vandene jo.. enten elsker eller hader man bare koriander! Det kan undlades eller du kan nøjes med mindre..)

Guacamole:

1 moden avokado (se  HER  hvordan du spotter den perfekte avokado! )

Saften fra 1/2 lime

1 spsk sød chilisauce

1 fed hvidløg

salt

peber (evt Hvidt, hvis man synes det er pænest)

Evt lidt hakket koriander

4 spsk creme fraiche (både 9 og 18 % kan bruges)

Endvidere: 

3-4 dl cremefraice

limebåde

evt blomsterkarse, hvis du kan få det.

Sådan gør du: 

Salsa:

Start med salsaen, for den har godt af at stå og trække smag.

Hak alle grøntsager i fine, små tern. Bland dem med pressede hvidløg, koriander, saften fra limen, salt, peber og olivenolie. Rør meget grundigt rundt, så du ikke risikere, alt hvidløg kommer med i den samme mundfuld… Smag til. Kom evt 1/2 tsk sukker i , hvis tomaterne ikke er så søde eller limen er lidt sur. 😉 Lad den gerne trække i en time eller halvanden inden servering.

Tortillas:

Porre, løg, hvidløg og peberfrugter svitses ved medium varme i olivenolie, til de bliver bløde og løgene klare.

Tilsæt spidskommen og peber og lad det svitse med kort.

Tilsæt de hakkede, tomater, paprika, kikærter og salt.

Lad det simre ved svag varme i 10 minutter under omrøring. Tag fra varmen.

Hvis du skal have kylling i, plukker du kødet af i mindre bidder, og kommer det i gryden nu.

Kom saften fra 1 lime i og smag til med salt og peber. Smagen er krydret med ikke stærk. Det stærke kan komme senere via salsaen… hbis man er til det..  😜🌶🌶🌶

Varm retten godt igennem.

Så er du klar til at fylde dine tortillas.

Læg fyld på halvdelen af tortillapandekagerne og drys med lidt cheddar. Tryg den anden halvdel ned over, så den næsten dækker. Hold på den 10-15 sekunder, så bliver den liggende! 😉

Drys resten af osten ovenpå dine små tortillas, og kom dem i en forvarmet ovn ved 185 grader, til osten er smeltet og let lysebrun.

Guacamole: 

Mens dine tortillas er i ovnen, rører du din guacamole sammen.

Halver avokadoen og tag stenen ud. Gem avokadostenen! 

Mos avokadoen med en gaffel. Gerne lidt groft. Tilsæt et presset fed hvidløg, saften fra 1/2 lime, sød chilisauce og cremefraiche. Bland grundig. Smag til med salt og peber og evt. mere sød chilisovs.

Hvis du er vild med koriander, hakker eller klipper du en passende mængde, (efter smag) som kommes ovenpå inden servering.

Tips: Kom avokadostenene ned i midten. Så bliver guacamolen ikke brun!

Anretning:

Top de varme tortillas med guacamole, salsa og en skefuld cremefraice og pynt med en blomsterkarse og en limebåd. Server resten af salsaen, guacamolen og cremefraicen ved siden af.

Vi kan anbefale at servere en Margerita til og den finder du her.

Velbekomme!! 😋💃🏼🕺🏿🌶🥑

Tip: De smager også skønt kolde på madpakken, men her anbefaler vi, at salsaen er i en bøtte for sig. Ellers bliver det skisme noget klister-medister!!

Du kan også gemme en rest guacamole. Men så skal du komme den i en lufttæt bøtte med avokadostenen i midten, og sørge for den ikke kommer i kontakt med ilt. Ellers bliver den brun. Hvis du har en vacumpakker (og det har folk med sous vide 😉) kan du også klare det med den! 👍

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampe toast