Tun Tatar South American Style

Grillede rejer med Sauce Tatare og Champagne 🥂✨

Hvis man trænger til en ordentlig røvfuld selvforkælelse,  (og det gør vi VIRKELIG pt – you know the corona-ting….) Så anbefaler vi på det kraftigste at fyre op for grillen, åbne en magnum flaske champagne og grille nogle lækre kæmpe rejer.

Er der noget så hyggeligt, som at stå og vende lidt på de små skaldyrsfætre, mens man hælder god champagne indenbords, og snakker om den ferie, man planlægger NÆSTE ÅR! 😎😎😎

Det er også den perfekte start på nytårsaften! Invitér dine gæster med ud til grillen til et velkomstgave champagne, og nyd herefter de nygrillede rejer med (mere) champagne, mens I ser dronningen nytårstale! ✨🥂✨

Det skal du bruge til 4 personer: 

800 g rå Tigerrejer med skal men uden hoved og tarm. (Kan man få hos fiskehandleren)

1 1/2 dl olivenolie

1 fed presset hvidløg

Saften fra 1 citron og 1 lime

1 tsk salt

1 tsk peber

Sådan gør du: 

Kom olie, hvidløg, citrussaft, salt og peber i en skål og rør det godt sammen.

Kom rejerne i marinaden, dæk til og stil køligt et par timer.

Varm din grill op, og grill de lækre skaldyrsfætre ved direkte varme, mens du ofte vender dem, til de bliver Smukt rosa og tilberedte. Ca tid er 6-8 minutter.

Tilbehør til grillede rejer:

Her er det et godt baguette fra bageren, chilimayo, lidt salatblade, citronbåde og sauce Tatare.

Sauce Tatare:

1/2 dl god mayo

1 1/2 dl cremefraiche 18 %

3 spsk meget finthakkede kapers

3 spsk meget finthakkede cornichoner

1 tsk dijon sennep

Saft og fintrevet skal fra 1-2 øko lime

1/2 dl meget finthakket persille

1/2 dl meget finthakket dild.

salt

sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

Bland hele moletjavsen sammen og stil køligt, til du skal bruge det.

Server:

Grill med dem du skal spise med, mens I hygger voldsomt over den flaske champagne!
Ha’ en skål med salat, chilimayo, citronbåde og sauce Tatare stående klar i køleskabet.
Så er det lige at springe på, når rejerne er grillede færdig.
Gode servietter og skåle til skaller er en nødvendighed, når man skal pille sine rejer, men det er mega hyggeligt!! 😉😉😋

Velbekomme!

Tip: Lav evt en dobbelt portion sauce Tartarer, så der også er til en omgang fish&chips eller fiskefrikadeller dag 2.

Hvis du er vild med champagne, så finder du en lækker champagnedrink liiiiige her

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tun Tatar South American Style