Pasta a la Ulrich
Pasta a la Ulrich er en fornem fusion af dansk og Italiensk foodlove! 🇮🇹 Masser af smag, saft og kraft, som kan få enhver pastaelskers tænder til at løbe i vand!
Vi havde en lille smule oksemørbrad i fryseren, som vi lavede den af denne gang. Men da det er en simreret, kan du sagtens bruge skært oksekød fra køledisken. 😉
Det skal du bruge til 4 personer:
400 g spaghetti
200-250 g skært oksekød
75 g bacon
35 g parmaskinke
1 stort rødløg
2 fed hvidløg
100 g champignon
5 dl rødvin
5 dl oksefond (Alt efter hvor fanatisk man er, kan man godt bruge en terning 😉)
100 g tomatpassata (svarer til 1/2 tube)
1 spsk rød pesto
1 spsk pebermiks
salt.
Høvlet parmesan (Revet kan altså også bruges..)
Evt. Trøffelolie eller høvlet frisk trøffel.
Sådan gør du:
Hak løg, hvidløg og champignon fint.
Skær bacon og parmaskinke ud i fine tern. Hvis det er i skiver i forvejen, er det nemmeste at klippe ud i tynde strimler.✂🤗
Svits kød og bacon. Tilsæt parmaskinke, peber og grøntsager og svits dette med et minut.
Hæld rødvinen på. Kog ind ved medio varme i 10 minutter og tilsæt så oksefond, tomatpesto, salt og tomatpassata.
Nu skal kødsaucen stå og hygge sig småboblende ved svag varme i ca 2 timer.
Saucen skal reducere, så den bliver cremet. Hvis man har lyst, kan man tilsætte lidt madlavningsfløde til sidst. Husk at smag til med salt, peber og evt tomatpassata.
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad den blive i kogevandet.
Ved servering tager du pastaen direkte fra kogevandet og op i gryden med sauce med en gaffel eller en pastaske. (Sidstnævnte kan anbefales..) Det vand der hænger ved pastaen er med til at gøre saucen cremet, pga stivelsen fra pastaen. (Yes sir! Smart!)
Server med høvlet parmesan på toppen, og evt. nogle dryp trøffelolie eller friskhøvlet trøffel.
Her har vi fået sprøde bruchettas bagt på surdejsbrød med tomatsalat til. Men en frisk salat er også lækkert.
I gang med gaflen folkens! 🍽 💃🕺 Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu